Söndag- bu för buskar

Idag har Vicke och jag varit hos Sydslättens ryttarförening och tävlat och nu får jag nog kasta in handduken vad gäller just denna specifika tävlingsplats.

När det finns så otroligt många riktigt fina ställen att åka till är jag nog dum om jag framhärdar med Sydslätten av gammal vana så att säga och eftersom

a) de envisas med att ha diverse djungelarrangemang vid domarbordet

b) Vicke envisas med att glo otroligt mycket varenda gång han ser dessa buskar

En del fighter kan jag inte vinna; jag kan givetvis inte förbjuda olika arrangörer att ha vilka blommor och annat de önskar och var de önskar men ser heller ingen mening med att ”bråka” med Vicke och bara skapa dåliga resultat i onödan.

Idag inledde han programmet med att vägra att gå fram till C och även om mina skänklar med oanade krafter faktiskt fick honom att genomföra programmet så är det inte så jag vill visa upp honom.

Vi har ju varit i Sydslätten ”hur många gånger som helst” och det är samma visa varje gång så nu får vi nog hålla där och välja andra platser helt enkelt.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast det är ju som Gitte säger, som smyckar banorna, kan du inte rida med blomsterarrangemang kan du ju lika gärna ruda hemma. Är ju inte så att det är ovanligt med blommor på regional tävling, fixar man inte det är man inte där helt enkelt. Att vi i Syds har det är för att göra det så likt som möjligt på stora tävlingar och alltså en hjälp för ekipaget, inte för att förstöra utan för att förbereda . Rid istället och skit i blommorna!

    Svara
    • Birgitta

      Fast det är att göra det väldigt lätt för sig att bara säga ”rid i stället”. Vad tror du jag gjorde?
      Jag red dubbelt så aktivt som jag brukar men det är inte så jag vill rida; med världens kraft i skänklarna och parerandes hela tiden.

      Hade min häst glott på alla blommor på alla tävlingsplatser hade jag sett det som ett problem men det är i princip bara Sydslätten som har dessa jättearrangemang som just min häst glor på- tävling efter tävling i nu 5 år!

      Jag ”anklagar” inte klubben som du kan läsa men behöver ju inte heller välja att åka just dit.

      Vill man efterlikna stora tävlingar kan man satsa på bättre framridningsunderlag i stället- se på tex Stensäter som håller internationell klass (hörde jag en mkt erfaren domare säga och jag instämmer till fullo) utan jättekrukor runt banan…

      Svara
    • M

      Fast Birgitta har ju tävlat på Sydslätten flertalet gånger fast Vicke har varit spänd och stått emot. Jag hade också slutat tävla på en tävlingsplats om det alltid hade varit samma känsla/resultat. Vi rider som amatörer och då ska det vara kul att tävla!

      I övrigt tycker jag blomsterarrangemanget är jättefint och säkert en superbra träning inför kommande utmaningar för häst och ryttare.

      Svara
      • Birgitta

        Helt rätt M.

        Gången innan var dessutom framridningen så djupharvad (farlig, oridbar enligt mig) att det var rena turen att det andra ridhuset hann bli ledigt tills jag skulle rida fram.

        Jag behöver inte sådana tävlingsplatser till min knäppgök som har en historik av gloende som förbättrats avsevärt och i perioder är helt borta.

        Skåne vimlar ju av ANDRA, bättre tävlingsplatser.

        Svara
  2. Anonym

    Absolut, man väljer ju själv. Framridningen var idag väldigt bra, och jag tycker fortfarande att hästen ska vara fokuserad på ryttaren ist för omgivningen. Men som du säger, bara att sluta tävla där. Dock är vi en av de klubbar som har flest dressyrtävlingar vilket jag tycker är bra. Det var blommor i lilla med men jag påminde Diva om att hon skulle fokusera på mig. Tycker dock det är jättetråkigt att gång efter annan klaga på våra tävlingar för att du inte har din häst på dina hjälper utan väljer att klaga på blommor.

    Svara
    • Birgitta

      Jag red fram i lilla ridhuset där blommorna/ växterna var av mer normal karaktär/ dimension och Vicke skänkte dom inte en blick….just sayin….

      Svara
      • Minstral

        Det som stör mig är att du klagar på tävlingsplatsen när det är din ridning som inte håller. De allra flesta klarar att rida där, tråkigt att du inte fixar det men problemet ligger hos dig och inte tävlingen.

        Svara
        • Ann

          Jag upplever inte att Birgitta »klagar« högljutt på ett sätt som inverkar menligt på era tävlingar. Tycker du det? Hon skriver här på sin egna blogg att hennes titt-jobbiga häst inte klarade de större blomsterarrangemangen. Det är jättebra att ni har mycket tävlingar och att de flesta klarar att rida där. Om någon inte gör det finns det väl ingen anledning att ta det personligt?

          Jag har en väldigt otittig häst och jag har och har, och har haft, några betydligt mer tittiga hästar. Att arbeta med denna oönskade asjobbiga egenskap är ständigt pågående och jag har lagt ner mycket bry för att hitta metoder att få dessa hästar mer avspända. Med blandat resultat.

          Det känns faktiskt lite taskigt att kläcka att »rid bättre och ha hästen mellan hjälperna«. Vi vet alla att när 600 kg flyktdjur får nåt i sin lilla skalle så är det inte alltid så lätt. Det ser vi i LC och LB men vi ser det även i högre klasser upp till internationell Grand Prix. Och de hästarna är nog mellan hjälperna ganska bra resten av tiden.

          Sammanfattning: Jag efterlyser normal förståelse och en trevligare ton.

          Svara
          • Minstral

            Jag har absolut förståelse för att hästar kan spooka, det har väl alla, men det är enbart upp till mig att fixa och om jag inte fixar det så kan jag ju inte skylla på omgivningen. Det är inte första gången Birgitta skriver nedlåtande om Syds växter. Det är inte växternas fel. Jag hamnar också i situationer som dessa, det är uteslutande mitt fel som inte kan få hästen att koncentrera sig på mig.

  3. Madeleine

    Det är flera år sedan jag valde bort sydslätten som tävlingsplats. Min häst blev oridbar inne på banan. Han såg monster överallt.
    Nu har han och jag mera tävlinserfarenhet så jag kommer nog att anmäla mig dit igen. Mest av nyfikenhet på hans reaktion och min förmåga att rida igenom det.

    Svara
    • Birgitta

      Varför denna tävling endast fick en handfull starter i samtliga klasser, även de lättaste låter jag vara osagt- det kan bero på väldigt många olika anledningar och är ju för övrigt en stigande trend i Skåne (med allt färre startande per tävlingsplats).

      Men jag tycker som jag redan har varit inne på att det är upp till var och en att välja eller avstå tävlingar, precis som du och jag har gjort.

      Däremot TROR jag att med detta sviktande intresse så kommer vissa arrangörer att sållas bort per automatik så att säga, om det sedan beror på ”gloig miljö”, kassa underlag eller annat…

      Att inte kunna rida fram annat än 10 minuter pga för djupharvat underlag tex när man har betalat 350-400:- för en klass tror jag få accepterar i längden och det har jag upplevt bland flera ryttare på senare tid så det är inte bara jag som är ”pjåskig”.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>