Som en nål i en höstack

När jag kom till stallet igår kunde jag konstatera att Vicke hade dragit av sig en baksko vilket inte var så förvånade då den varit lös i flera dagar.

Det var en väldigt ”clean cut”- hoven såg alltså helt oskadad ut så jag kunde rida i ridhuset utan problem men jag ville så klart hitta skon.

Jag har sett för många varnande bilder på vilka skador som kan uppstå om en häst trampar på skor som ligger ”lösa”  i hagen så jag begav mig på jakt så fort jag hade ridit.

När jag hade gått ett varv i hagen utan resultat slog det mig att skon kanske trots allt inte låg där så jag tänkte att jag skulle mocka boxen innan sökandet fortsatte.

Och kan ni fatta; skon låg banne mig i boxen!?!?!

Plötsligt klonkade det till när grepen slog i skon långt där under all halm, snacka om tur!

Det hade väl varit komiskt (NOT) om jag hade gått runt i hagen som en galning i evigheter och letat förgäves 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  jag skaffade mig en sakletare ( metalldektektor) för flera år sen när det hände ngr gånger m Mirre då vi stod i andra stallet där det ständigt var leriga hagar under hösten. Ett super verktyg .
  Hade var gång följe av två nyfikna, den ena snorklande 20 m bakom ( Fredde) den andra flåsande bakom ryggen (Mirre)
  Lyckades varje gång

  Svara
 2. Ann

  Jag har haft en metalldetektor i stallet. Och det var nog inte billigaste varianten för hon som hade köpt den köpte aldrig »skitgrejer«. MEN dess räckvidd var jättekort. Den gav inte signal om den inte var väldigt nära objektet. Så att hitta en sko i en stor hage med den kändes helt omöjligt …

  Svara
 3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Kommer knappt ihåg, köpte en på Kjell&Co för flera år sen, tror jag gav 400-450 för den. Väl intjänade slantar

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>