Nätaffärer

Då och då handlar jag allt möjligt via nätet – det känns många gånger smidigare än att köra iväg x mil, slösa sin tid och bensin för att köpa samma sak för samma pengar eller rent av betala mer.

Ibland finns inte det man vill ha i IRL-affärer och ibland är det privatpersoner som säljer begagnat väldigt förmånligt.

Vi beställer alltid hundmat via nätet; det levereras till dörren och det är ju skönt när det handlar om en tung säck som jag hade fått körs långt för att hämta.

Sedan har jag tex beställt en sadelgjord via nätet, en ”bajsupplockare”, ridjacka, ridstrumpor, spray mot klåda till svansen- allt med snabb leverans och med utlovat utseende.

Av privatpersoner har jag köpt vinterridstövlar (världens fynd), chaps i neopren (som var för stora), ett bett osv.

Just av privatpersoner kan man ibland köpa verkliga fynd men tyvärr är ju inte alla ärliga utan luras på olika vis.

Jag köper via olika försäljningssidor på Facebook och helst av personer som jag har någon gemensam vän/ bekant med.

Inbillar mig att man inte är lika benägen att ”skita ner sig” för ett par hundralappar om man gör affärer med folk man är bekant med och hittills har det gått bra.

Idag undrar jag om ni beställer via nätet, vad i så fall och om ni någon gång blivit blåsta? Hur slutade historien i så fall- fick ni någonsin upprättelse eller fick ni säga hejdå till era pengar?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Handlar massor online från riktiga företag men väldigt sällan från privatpersoner. Har i och för sig handlat en del på Tradera men då av till exempel antikvariat som använder Tradera som försäljningsplattform.

    Häromdagen beställde jag hudkräm med snigelslem i (haha japp låter döäckligt) från en kinesisk e-handel… är lite tveksam till om detta kommer falla väl ut faktiskt.

    Svara
  2. Lee

    Handlar nästan bara på nätet faktiskt. Supersmidigt. O ofta kan man invänta 15-20% rabatt (särskilt samtidigt som olika evenemang tex Falsterbo, Gbg Horseshow etc) Köper sällan av privatpersoner, men det händer – senast ett bett, som blev levererat till stallet. Säljer desto oftare.

    Svara
  3. Lee

    Glömde. Kattmat köper jag på nätet, leverans hem. Inte hundmat längre, för han får numera Mush (frysta bullar) Har faktiskt köpt hästmüsli också. St Hippolyt, blir billigare från Tyskland med frakt än att köpa här+ bensinpengar, för har ingen återförsäljare nära längre.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>