När ringer ni?

Ni som följt bloggen länge vet att jag sällan sover ”länge” utan oftast går upp väldigt tidigt för att rida.

Enstaka gånger vill dock även jag ta en sovmorgon om det går och sist jag bestämde mig för att unna mig detta blev jag väckt av ett fullständigt ”onödigt” sms klockan 7 en lördag!?!?

Kanske är jag känslig men jag kan inte tycka att det är ok att skicka sms så tidigt, inte om det inte är något viktigt i alla fall.

Blev skitsur och kunde inte ens somna om så det var den sovmorgonen….

Men vad säger ni?

Tänker ni på hur dags ni ringer/ sms:ar eller gör ni det när andan faller på oavsett tid?

Vilka tider tycker ni är ok att ringa/ messa?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Christina Olsson Baaz

  Beror lite på vem det är (tex kan jag ringa min mamma kl 07 då jag vet att hon typ alltid är vaken då, min syster ringer jag väldigt sällan utan vi smsar dygnet runt) men överlag så ringer inte före kl 8 och efter kl 18.

  Sms/chatt skickar jag efter kl 05 på morgonen och fram till ca kl 23 på kvällen. Har man småbarn så är man vaken udda tider och då har jag lite tid över att svara på sms.

  Svara
 2. Minstral

  Ringer inte före 8 eller efter 21. Sms har jag inga sådana regler för, tänker att de flesta kan svara på det när de vaknar.

  Svara
 3. Anonym

  Jag ringer efter typ 9-22. SMS skickar jag all vaken tid. Vill man inte bli störd så kan man ju ha ”stör ej” funktionen på. Där kan man själv ställa in vem man vill vara nåbar för och inte.

  Svara
 4. Linda Persson

  Jag stänger själv av ljudet på min telefon på messenger o sms på kvällen så mig kan dom skriva till när som men skriver inte själv sent el tidigt om jag inte känner personen väl 🙂

  Svara
 5. Liv

  Ringer aldrig senare än 21 och helst inte innan 9 om det är till någon privat person jag inte känner. Sms/messenger skiter jag däremot fullständigt i tider. Jag menar att det är FULLT upp till den som har telefonen att i så fall stänga av ljud för inkommande sms om man nu inte vill bli störd med en signal. Själv har jag ALLTID telefonen på ljudlöst. Oerhört befriande!

  Svara
 6. Filippa

  Använder inte telefonen för att ringa med… och har ljudet automatiskt avstängt mellan 11-8, så stör mig inte om någon skickar mess på udda tider. Kör samma tänk åt andra hållet och messar när jag vill/måste och räknar med att om personen ifråga inte vill bli störd sent så får den väl stänga av ljudet och svara när den kan/vill…

  Svara
 7. Anna

  Kör som flera andra regeln ”9-21” om det gäller bekanta/okända i alla fall. Försöker dock pga telefonskräck undvika att ringa till dessa i vilket fall… Däremot har jag själv liksom vissa redan skrivit i princip alltid ”ljudlöst” inställt och skulle nog inte tänka mig för just vad det gäller sms och tider faktiskt…

  Svara
 8. ÅsaT

  Säger som de flesta andra här, har alltid ljudet avstängt på luren på nätterna, så ingen väcker mig. 🙂 Är med i flera grupper på messangern och vi har olika tider då vi är vakna, vilket innebär att det ofta finns mess att läsa på morgonen eftersom jag oftast stänger luren 21.30. Jag går upp 4.45 varje dag, och ja, finns där meddelande tvekar jag inte att svara när jag vaknat. 🙂 Ringer gör jag sällan sent eller tidigt, men skulle jag behöva det så tar jag för givet att personen stängt av ljudet om de inte vill bli störda.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>