Varma stallskor

Ibland efterfrågas tips på varma stallskor och här kommer ett från mig!

Under förutsättning att man inte bryr sig om att skorna är omöjliga att hålla rena på utsidan så vill jag faktiskt slå ett slag för de så kallade curlingkängorna.

Jag använder alltid dessa skor ”privat” vintertid och efter 1-3 år, när de börjar se lite ”sjaviga” ut övergår de till att bli stallskor.

De är mycket varma och lätta att ta av och på; jag är allergisk mot skor som måste knytas.

Som sagt blir de snabbt skitiga i stallmiljö, de är inte lämpliga att gå i rejäl lera i och väl knappast om man vill rida i dom men inne i stallet tycker jag de är jättebra.

Och de jag har är inköpta för runt 500 spänn- inga Bally-skor här inte 🙂 !

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Håller helt med, curlingkängorna är så sköna vintertid. Jag rider faktiskt oxå i dem när det är minusgrader!

    Svara
    • Birgitta

      Upplever dom inte som halare än andra skor? Inte som jag har reflekterat över i varje fall och jag har haft ganska många olika ”billighetskopior” genom åren..

      Svara
  2. S

    Älskar också curlingkängor! Köpte ett parcanada snow för ca tio år sedan, de är nästan lika fina än trots idogt användande vintrarna igenom. De har jobbat lite som stallskor men blivit skurade och sedan återgått till att vara vanliga skor igen. Fräschade upp dem med mockasvärta nyss och då blev de som nya. Tips på andra skor som klarar vintern i norra Sverige: power boots! Lite klumpiga att rida i men det funkar när det är riktigt kallt!

    Svara
    • Linda

      Ah! Powerboots kan vara lösningen!
      Provar Muckboots i år och funkar inte de så får det bli Poweboots.

      Hör brukar det alltid bli nån vecka med -20grader. Oftare -15 och är såååå trött på att frysa om fötterna 🙂

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>