Resa i jobbet

Kap Verde var nice

Härom dagen bad jag er om tips på sevärdheter i Rom och fick flera bra svar.

Även en god vän hörde av sig med lite idéer och vi kom att prata om tidigare resor som personen gjort, många av dom i tjänsten faktiskt.

Just denna person arbetar som säljare och åker flera gånger om året på kortare och längre resor till jordens alla hörn och det handlar då om kundevents eller konferenser med de egna arbetskamraterna.

Så klart inget jag som kommunalanställd kan drömma om 🙂 men jag blir verkligen avundsjuk.

Tänk att få se så mycket av världen helt gratis samtidigt som man jobbar lite lätt, vore det inte suveränt?

Jag hade i alla fall inte sagt nej till en konferensresa utomlands vare sig det hade handlat om London eller Kap Verde, eller vad säger ni?

Enda nackdelen är att jag hade fått åka utan Henrik och det är förvisso en stor nackdel eftersom halva nöjet är att resa med honom.

Och nu vet jag inte vilka regler som gäller för olika former av resor i tjänsten men kanske finns det tillfällen då man kan ta med sig sin repektive, under x förutsättningar?

Vad är era erfarenheter av jobbresor? Förkommer de på er arbetsplats? Reser ni bara inom Sverige eller är det ”world wide”? Gillar ni resorna eller är det mest jobbigt?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Jenny

  Tjänsteresor kan vara kul men det blir tyvärr ganska jobbigt om det blir för mycket, särskilt när man har häst. Det är ju inte så att man själv får välja när och vart man reser. Det kommer oftast olägligt, jag har fått stanna hemma pga sjuk häst. Vissa på mitt jobb reser väldigt mycket och det är sällar de jublar innan resorna.

  Svara
 2. Anna

  Det är kul första året. Men en flygplats är en flygplats oavsett om den är i London eller Sturup. Det samma med ett hotell. Ofta är det inte speciellt mycket tid att turista, och det med att jobba lite lätt är inte min erfarenhet. Man är på hela dagarna och det du inte når av dina vanliga sysslor på grund av evenemang måste du göra på kvällen på hotellet.

  Svara
 3. LenaB

  De gånger vi åkt iväg med jobbet så har vi faktiskt JOBBAT mycket, men det är klart att det blivit lite tid över att se annat, vi brukar (om det finns tid) försöka boka ngt gemensamt att åka och titta på, ngn typ av guidad tur eller så.

  Svara
 4. Anna

  Jag har rest mycket i mitt jobb för att deltaga på kurser och konferenser och det är verkligen lyxigt tycker jag. Föredrar nästan de resorna framför rena turistresor. Man träffar nya och gamla vänner, ofta ordnas aktiviteter där man får se häftiga saker, det är perfekt för mig som behöver dra mig undan och vara för mig själv en stund ibland.

  Skulle inte vilja ha med mig min partner hahaha…

  Svara
 5. Birgitta

  Ja, det kan säkert variera otroligt vad ”resa i tjänsten” innebär.

  Flygningar med all security är verkligen det drygaste och att man ibland måste vara på flygplatsen flera timmar innan.

  Många lockas av affärerna på flygplatsen men jag handlar aldrig något där- dricker inte sprit, röker ej, har redan tusen parfymer och godis är billigare i affärerna hemma.

  En god vän som reser på mycket events med kunder säger att det ibland är att som att ta hand om en dagis-grupp; en del är mycket res-ovana, andra super skallen i bitar och måste ”tas omhand”.

  Bortsett från detta har just denna vän fått besöka fantastiska resmål och fått se mycket och flera resmål har varit väldigt långväga och sådana som man kanske aldrig hade unnat sig privat.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>