My way or no way

Vissa vägval är enklare än andra….

Nyligen blev jag påmind om hur en del personer i nästan alla situationer vägrar att följa andras råd, förslag eller idéer oavsett hur bra de kan tyckas även rent objektivt bara för att personen alltid vill bestämma allt själv.

Själv tycker jag att det är bra att inhämta input från annat håll, ibland gör det att jag ändrar mig i en viss fråga och ibland inte.

Men att hårdnackat vägra att ens överväga andras åsikter bara för att man inte själv har kommit på dom eller delar dom; inte så utvecklande om ni frågar mig.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Både håller med och håller inte med. Jag tycker det är intressant att lyssna på andra (mer än att lyssna på mig själv, jag vet ju redan vad jag tycker haha) och tar gärna till mig av goda råd och tar del av andras erfarenhet. Däremot finns det i hästvärlden en kultur av att man gärna kommer med råd och åsikter utan att det efterfrågats oftast för att man anser att man själv vet bättre och känner ett behov av att visa det. Att diskutera, ge varandra råd och förslag vid rätt tillfälle är jättebra, att bara lägga sig och kommer med åsikter som inte är önskvärda är bara drygt.

    Svara
  2. Filippa

    Tycker det är fler än ett fåtal, det är nästan alla. Tom de som tror de är bra på att lyssna och ta in andras åsikter är mestadels blinda för sin egen oförmåga. Jag skyller på sociala medier och informations- overload. ”Jag har läst det”, verkar trumfa allt annat (utom möjligen ”men det är så jag KÄNNER”).

    Håller med Frida ovan om hästmänniskors (och hundmänniskors) kultur om oombedda råd, dock har jag själv sluppit det nästan helt genom livet och ser det bara göras mot andra (förmodligen spelar mitt resting bitch face in här haha).

    Svara
  3. Birgitta

    Att det finns en massa oombett tyckande bland häst (och hund) folk stämmer mycket bra.

    Det jag hänger upp mig på är när vissa liksom PÅ FÖRHAND har bestämt sig för att inte lyssna på någon annan än sig själv- det har jag svårt att förstå.

    Någon annan kan ju faktiskt ha något vettigt att komma med, man kan lyssna förutsättningslöst och inte bara avfärda allt bara för att det kommer från någon annan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>