Efter midsommar (och lite sprit-gnäll)

Läser ett inlägg på Facebook varur det framgår att en person idag kommit till ett turridningsställe i BIL och med EGEN häst (i Sverige) och att man fått tillkalla polis då människan, som ju alltså kört bil, var märkbart alkoholpåverad !?!?!

Alltså…vad är det med berusade människor….

Retorisk fråga då det ju är allmänt känt att sprit påverkar omdömet men hur fan får man för sig att man ska köra hästsläp och delta i turridning efter att ha krökat?

Usch…är det något som verkligen äcklar mig är det fylle…

Om ni frågar mig hade världen varit såååå mycket bättre utan detta berusningsmedel och på så många plan.

Allt från att man bara är ”pinsam” (vet de som på tal om Facebook postar allt möjligt i berusat tillstånd som de sedan raderar nyktra) till att man blir fruktansvärt farlig för både sig själv och andra!

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Charlotte

  Håller med, fylla äcklar mig också.
  Överkonsumtion av sprit ställer till med så mycket elände, på stan, i trafiken och inte minst för de stackars djur och barn som lider på helger och högtider. Den absolut enda ”fördelen” med alkohol vs knark är att alkohol åtminstone luktar rejält.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag har sett så otroligt mycket elände både i yrket och privat att jag lätt hade sett att all alkohol förintades från jordens yta…..

   Och ja, absolut finns det de som kan hantera alkohol bra och tycker det är gott och bla bla bla men man kan tveklöst leva mycket lätt utan just alkohol så om det försvann så hade det inte varit någon skada skedd alls.

   Svara
 2. Frida

  Ett jävla skit är vad det är, hatar att umgås med fulla människor, hatar fulla människor som utsätter andra för fara genom att köra bil, bli våldsam osv. Ser inte heller riktigt vad det tillför till samhället. Man borde i alla fall förbjuda starksprit, om man nu ändå dricker för att det är gott så behöver man ju inte ha så starka grejor, räcker väl med ngn % i vin, cider osv.

  Svara
  • Birgitta

   Umgås aldrig med fulla människor; de äcklar mig rent ut sagt och samtal med någon som är berusad är enligt min åsikt helt meningslösa.

   Skulle kunna skriva många böcker kring alkoholrelaterade upplevelser jag haft i livet men nu är detta en hästblogg först och främst och de som borde ”akta sig” för sprit bryr sig ändå inte om mina åsikter och erfarenheter….

   Svara
 3. Minstral

  Fylla är ju inte kul, men ärligt talat skulle jag aldrig kunna umgås med folk privat som inte dricker, men det är ju tur man är olika

  Svara
  • Birgitta

   Så intressant! Kan du utveckla detta lite, dvs varför du inte skulle kunna umgås med någon som inte dricker?

   Min ringa erfarenhet är att folk som dricker inte gillar de som är nyktra samtidigt eftersom de nyktra då kan se/ döma de berusade på ett sätt som de berusade inte tycker om.

   Svara
   • Minstral

    Inte alls det det handlar om. Jag vill umgås med människor som kan ta ett glas vin eller två. Klart jag umgås med människor som inte alltid dricker, ofta någon som kör. Men jag har svårt för att umgås med absolutister precis som jag har med vegetarianer. Tycker de är tråkmånsar helt enkelt.

    Svara
    • Birgitta

     Absolutist= tråkmåns gällande sprit och vegetarian= tråkmåns gällande mat hoppas jag du menar?

     För annars känns det lite väl generaliserande om du menar att man är en tråkmåns i största allmänhet bara för att man tex är vegetarian?

     Svara
     • Minstral

      Japp jag är generaliserande, finns dock undantag, men väljer generellt bort vegetarianer och nykterister från mitt umgänge då jag jag gärna vill ses över en blodig biff och ett glas rött.

     • Birgitta

      Ja, det kan så klart bli tråkigt om man vill bjuda på vin och kött och sällskapet nekar båda.

      Jag underlättar numera för mig själv genom att helst umgås på restaurang- då kan folk välja precis vad de vill att både äta och dricka.

      Numera finns det så mycket att ta hänsyn till vad gäller mat; gluten och laktosintolerans, de som bara äter veganskt osv så att bjuda ett större sällskap hemma kan bli mer jobb än glädje känner jag.

 4. Ann

  Jag gillar vin, och tycker det är roligt med goda drinkar. Och helt ärligt hade jag nog tyckt det hade varit tråkigt att t ex ha en absolutist till partner. Och lite trist när »alla kör«, vilket ju händer ibland.
  Men jag skulle aldrig välja bort att umgås med en vän för att den personen inte drack alkohol. Det känns väldigt komplicerat och trist om man skulle exkludera på de premisserna.
  Däremot skulle jag nog välja bort umgänge med någon som ofta drack sig påtagligt berusad. Det skulle störa mig betydligt mer. 😉

  Svara
  • Birgitta

   Och jag skulle inte NOG utan TVEKLÖST välja bort umgänge med någon som ofta dricker sig påtagligt berusad.

   Jag är tyvärr sådan att jag kan skämmas och må dåligt å andras vägnar så att säga även om personen själv inte förstår hur pinsam den är.

   Sedan må jag vara otroligt barnslig på många vis men skulle mina jämnåriga bli fulla när vi umgås hade jag definitivt tyckt att detta är något vi borde ha växt ifrån för länge, länge sedan.

   Svara
   • Minstral

    Ja vi är ju alla olika, jag tycker ju tex dina hashtags är så pinsamma så jag får skämskudde, hade jag inte vetat att du var nykterist hade jag trott du var full.

    Svara
    • Birgitta

     Tja…hashtags är ju långt mer vedertagna på Instagram än att folk postar saker i berusat tillstånd men visst…man behöver varken använda det ena eller det andra (hashtags eller sprit) 🙂 🙂 🙂 !

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>