Bo på fel plats

Jag har vid några tillfällen verkligen ställt mig frågan varför vissa människor har valt att bo där de bor.

Ibland har man förvisso inte så många val men om man äger en fastighet på landsbygden får jag ändå förutsätta att man har möjlighet att sälja densamma och flytta till ett lämpligare område.

Jag har tex väldigt svårt att förstå varför man bor i ett hästtätt område om man avskyr just hästar eller kanske ryttare?

Det måste ju ta massa energi att reta sig på förbipasserande hästar och ryttare och jag vet en del personer som verkligen har gett utlopp för denna negativitet på olika vis och som drabbat andra.

Själv tycker jag att ett boende är så viktigt för mitt välbefinnande att jag aldrig hade orkat eller velat bo någonstans där jag störde mig massor på vad det nu än må vara, framför allt om jag inte kunde påverka denna störning.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Ibland får jag för mig att dessa människor som t ex bor på landet och stör sig på hästar, kor, att bonden kör sent på kvällen på åkern och skitar ner deras nyputsade fönster egentligen är rätt nöjda. De verkar liksom drivas av att ha ngt att störa sig eller vara förbannad på. Om ingen häst hade ridit förbi huset och bajsat framför deras uppfart så hade de inte haft ngt att fylla sitt liv med. Samma typ av människor som skriver arga insändare i tidningar eller sätter upp lappar i tvättstugan. De drivs av att vara lite arga och missnöjda jämnt och finns det inget att vara irriterad och arg över så hittar de ngt….

  Svara
  • Birgitta

   Utifrån egen erfarenhet är jag benägen att instämma.

   Jag har varit med om de mest konstiga beteende, argument osv i syfte att hålla ryttare borta/ försvåra ridning. Ofta är det ju hur lätt som helst att samarbeta/ tolerera vissa saker om man bara VILL men vill man inte så….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>