Hotellmat

Igår vid frukosten satt jag och funderade över hur otroligt olika maten har varit på alla de hotell jag besökt genom åren.

Och också hur man själv ändrar sig kring vad man vill ha, vad som är ok/ acceptabelt/ fantastiskt/ fruktansvärt….

Minns en resa jag och min fd man gjorde tillsammans till Rhodos.

Vi åt baguetter som vi köpte i en livsmedelsaffär varje frukost- då var detta helt ok (vi hade precis köpt vårt hus och hade inte en massa pengar…) – idag skulle jag aldrig äta detta!

Ännu mycket värre var maten på förra sommarens semester i Italien- det blev faktiskt komiskt till slut även om det egentligen var trist och ”surt”.

Men dels var det mesta i övrigt jättebra och dels valde vi att bara njuta och fokusera på det positiva; annars hade man kunnat skriva en bok om det hotellets utfodringsrutiner 🙂 !

Jag drev själv en cafeteria i flera år när jag var i 20-års åldern så jag vet mycket om hur man maximerar sin vinst genom att handla/ sälja xx men detta i Italien slog banne mig alla rekord!

Hotellet var litet och familjeägt och det som serverades var utan tvekan den absolut billigaste födan som gick att uppbringa- gissningsvis med råvaror a la Lidls egna märke.

Dessutom var portionerna så snålt tilltagna att den rusning som ägde rum när något extrafat med tex pommes bars ut kunde liknas vid filmer från fångläger där man ser hur människor slår sig fram för att få en näve potatis. På fullt allvar!

Som sagt blev det nästan komiskt till slut och vi fick något minnesvärt med oss hem minst sagt 🙂 !

Tyvärr låg hotellet ”in the middle of nowhere” annars hade vi ätit alla måltider någon annanstans men nu fick vi i stället många skratt åt eländet!

På hotellet där vi bor just nu är maten desto finare och det finns nästan för mycket att välja på.

Kockar som står och gör i ordning stekar och annat så att allting är fräscht, gott och snyggt upplagt!

Nybakat bröd i mängder och dito wienerbröd- tur att man inte frestas av detta varje dag året runt!

Och Henrik njuter ännu mer än jag eftersom han är både laktos och glutenintolerant och här finns massor som han kan äta.

Ni kan ju tänka er HANS diet i Italien när vi fick ”billighetspasta” till både lunch och middag 🙂 🙂 🙂 !

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Vi åkte en del med All Inclusive när barnen var mindre, så ja, varierande kan man säga. Men ert hotell i Italien var nog en klass för sig 🙁 (tips, som du säkert vet, men: sök upp hotellet på Tripadvisor o läs innan bokning) Men så härligt det ser ut i Kroatien, måste helt klart dit! Hur lång transfer är det fr flygplatsen?

  Svara
  • Birgitta

   Transfer från flygplatsen är ca 1,5 timme men går att korta ner om man tar en taxi.

   Själva flygtiden är sjukt kort, strax över 2 timmar dvs samma tid som det tar oss att köra till Ullared 🙂 .

   Ang Tripadvisor kollar jag alltid men man har verkligen olika åsikter om allt!

   En svensk kvinna vi lärde känns på hotellet i Italien hade varit där flera gånger och skulle åka dit till hösten igen.

   Jag hade låga förväntningar då hotellet är 3-stjärnigt men trots att jag är ”okräsen” som få var det kasst.

   Ett år bodde jag på 3-stjärnigt hotell (eller var det 2+) i Turkiet; där hade man bara frukostbullar med enkelt pålägg till frukost men bullarna var nybakade, varma och sjuuuukt goda så det räckte perfekt och jag hade kunnat äta dessa jäkla bullar i månader 🙂 !

   På hotellet vi bor nu är banne mig allt tip top.

   Men i sak är jag inte en person som liksom måste ha det bästa av allt- sällskap och upplevelser är det viktigaste.

   Svara
 2. Anna

  Dålig mat i Italien? Förstår mig inte alls på konceptet all inclusive, har provat och det är förfärligt. Ingen variation och ofta trist mat. Tycker halv nöjet med semester är att gå ut och äta. Hitta fina små ställen och sitta och njuta. Men visst kan man säkert hitta bra all inclusive ställen men någon variation blir det ju inte(på omgivningen då alltså)

  Svara
  • Birgitta

   Detta hotellet låg så off att all inclusive kändes som ett vettigt alternativ.

   Det fanns inte ens en supermarket nära och absolut ingen restaurang och in till den underbara staden Tropea var det flera kilometer i de brantaste backar du kan tänka dig.

   Visst hade man kunnat ta taxi och det gjorde vi flera gånger men 3 gånger om dagen bara för att äta tyckte vi hade varit lite väl.

   Nu åt vi ”ute” flera gånger ändå men frukosten orkade vi inte böka med.

   Och som sagt uppvägde allt det andra ändå och vi hade en härlig resa.

   Sedan tycker jag att all inclusive generellt har ett oförtjänt dåligt rykte- i alla fall på de hotell jag bott.

   Jag gillar att småplocka bland all möjlig mat och den möjligheten får man verkligen genom all inclusive.

   Svara
   • Birgitta

    Det beror nog på hotellet vill jag påstå.

    På de 4-stjärniga hotell jag haft all inclusive har det funnits otroligt varierat utbud av även ”finare” kött tex och jag har ”vågat” prova rätter jag inte hade beställt in en hel portion av på restaurang på vinst och förlust så att säga.

    Men visst; jag är ingen gourmet och är mycket nöjd med tex en välstekt fläskfilé med sås och potatis så mig passar konceptet utmärkt.

    Gillar man mycket mat från havet tex så tror jag inte all inclusive passar.

    Ett annat tips förutom att boka 4 stjärnigt minst är att komma så fort restaurangen öppnar så man slipper trängsel och att allt är jättefint upplagt och nygjort.

    Svara
 3. Manda Stillnert

  Kroatien står faktiskt med på min lista dit jag vill resa, har rest en hel del i mina dagar. En del bättre andra sämre osv men faktiskt sista resorna har vi haft all inclusive för att slippa köpa dricka, frukost och lunch. Oftast har vi ätit middag utanför hotellet.

  Svara
  • Birgitta

   Kan absolut rekommendera Kroatien! Restiden är kortaste möjliga nästan, havsvattnet underbart rent, mycket solsäkert sommartid osv.

   Resorna till Grekland är billigare generellt men om man har varit där och vill prova något nytt så….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>