Hästägarens små glädjeämnen, del 13

Hejdå
Hej

När din häst bestämmer sig för att galoppera ut ur stallet (fråga inte…) med tränset hängande mellan frambenen, bara nosgrimman går sönder och du vet att du har ett exakt likadant, splitter nytt träns hemma eftersom du var förutseende nog att köpa det för typ en tredjedel av ordinariepriset när du fick veta att modellen skulle utgå ur sortimentet….

För övrigt förtjänar bara storyn hur jag köpte tränset nästan ett inlägg för sig.

Hööks har den dumma regeln att inte skicka produkter mellan sig eller till kunder om varan bara finns i butik (dvs inte går att beställa på nätet).

När jag ville ha tränset som snart skulle utgå ur sortimentet fanns det bara i några enstaka butiker väääääldigt långt från Skåne.

Jag ringde och vädjade till flera men de vägrade (även om jag så klart erbjöd portokostnad) tills den sista butiken, nästan högst upp i vårt avlånga land hade en snäll anställd som faktiskt tog sig omaket att skicka tränset!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Skönt att inte du eller hästen kom till skada. En nosgrimma kan man ju alltid ersätta.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt. Att jag skulle komma till skada i just detta scenariot fanns det inte minsta risk för men en häst som galopperar ut ur stallet med sadel på ryggen och tränset mellan benen= stor skaderisk på både utrustning och häst.

      Min räddning blev att Vicke är enormt flockbunden så han stannade typ 50 meter från stallet trots att han var fortsatt livrädd vilket i sin tur berodde på att en granngård hade igång sin stora vattenkanon (i regn !?!?) och han såg den redan inne i stallet.

      Jag har ju haft en häst som jag tappade ute på asfalt och som skenade och gick omkull och DET var fruktansvärt och renderade sår, boxvila i många veckor osv. Och kunde slutat ännu värre….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>