Stalltvätt

Som jag berättade i förra veckan har jag i sommar tvättat Vickes box på semestern och därefter har stallägaren högtryckstvättat en del andra stallutrymmen.

Idag undrar jag vilka rutiner ni har för stall/boxtvätt/ skötsel hos er?

Har ni en årlig tvätt av hela stallet eller sker det lite då och då? Måste man som inackorderad hjälpa till med tvätt av egen box/ andra utrymmen eller vem ombesörjer detta?

I ett tidigare stall jag stod hade vi en årlig stalltvätt på sommaren och datumet fick man reda på minst 1 månad i förväg.

Då hjälptes alla åt med städning och tvätt, stallägaren högtryckstvättade och vi skurade våra boxar och andra utrymmen.

Det var ganska trevligt och det bjöds på fika och eftersom vi var så många kändes det inte särskilt betungande.

I det stallet stod det också inskrivet i hyreskontrakten att man var tvungen att hjälpa till men att man också kunde köpa sig fri- väldigt bra tycker jag.

Då har man ju ett val att hjälpa till eller inte men utnyttjar inte bara andras insatser.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  Första åren jag stod i nuvarande stallet så städade alla sin egen box (ägarna tillhandahöll högtryck och allehanda städmaterial), och ägarna/de anställda städade resten. Jag köpte mig fri då, men på senare år städar ägarna/de anställda själva två gånger om året – skönt för mig och orsak till anledning okänd.

  Svara
  • Birgitta

   Kan tänka mig att ett skäl till att stallägare vill ombesörja tvätt själv är att det då dels blir gjort på exakt önskad tidpunkt och exakt så som man vill ha det.

   Annars finns väl dels risken att hästägarna inte ”får tummen ur” och det drar ut på tiden och dels gör det slarvigt/ inte så som stallägaren tycker är bra nog.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>