Vad fixar ni?

Som jag berättade härom dagen har jag varit och gjort lash-lift, dvs böjt till mina egna ögonfransar så att de ser längre och fylligare ut.

Det tog inte ens en timme, kostade 450 kronor och gav ett good enough resultat tycker jag än så länge. Jag väntar med den slutliga utvärderingen tills jag ser hur länge effekten håller i sig men blir det de utlovade 4-8 veckorna är jag nöjd.

Jag har alltid varit ganska lat och snål när det gäller mitt utseende; jag orkar och har ingen lust att sminka mig med en massa olika produkter eller stå och föna håret till olika frisyrer även om det säkert hade haft positiva effekter 🙂 !

När jag var yngre solade jag solarium eftersom jag tycker man ser fräschare ut med lite färg på kroppen men det var många år sedan- nu känns det som för mycket inbjudan till hudcancer.

Färgat håret har jag däremot gjort i många år och de gråa håren blir bara fler och fler men är man snart 53 så känns det liksom oundvikligt.

Ett tag funderade jag på om det trots allt kunde vara snyggt att låta håret bli grått men när jag läste att ”man” ser 10 år äldre ut släppte jag snabbt denna tanke 🙂 .

Jag går ibland och får ögonbrynen plockade för en ringa kostnad- snygga ögonbryn är ju inte fel oavsett ålder och så försöker jag att klippa håret innan det blir slitet och ser trist ut.

Upptäckte nyligen att huden på mina underarmar börjar se ytte-pytte rynkig ut (?) så det börjar nog bli dags att köpa något tillskott innehållande tex kollagen?

Idag undrar jag vad, om något, ni gör för att påverka ert utseende?

Köper/ använder ni mycket make-up?

Äter ni någon form av tillskott (vilka)? Vitaminer? Har ni märkt någon effekt och i så fall vilken?

Gör ni olika skönhetsbehandlingar (naglar/ hår/ hud)?

Dela med er så kanske vi kan tipsa varandra!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Vill du ha en hudvårdsrutin med produkter (lyx eller budget, du väljer) för oss över 40 så hojta till så skickar jag på messenger =) OBS min egen rutin alltså, så jag vet det är bra 😉

    Svara
  2. Anna

    Enzympeeling! Till och med min överkänsliga hud tål det och det gör stor skillnad när man får bort de döda hudcellerna.

    Svara
      • Anna

        Jag har köpt hos LenHud i Malmö men finns säkert liknande på massor av ställen. Är en kräm man smetar på som en mask i tio minuter och sedan tvättar av. Min hy som är känslig och lätt blir torr och stram blir mycket mjukare efteråt! Är inte så dyrt, tror en tub kostar några hundra men den räcker till ganska många peelingar och jag gör bara en gång varannan vecka ungefär.

        Har man mindre känslig hy kan man säkert få ännu bättre effekt med något med syror i, typ aha-syror eller liknande.

        Svara
  3. Frida

    Smink orkar jag inte hålla på med längre, numera är det bara mascara som gäller. Diverse skönhetsbehandlingar är jag för snål för. Det enda är väl att jag klipper håret ibland haha.
    Däremot gör jag lite grejor själv hemma. Tonar håret ibland, gör inpackningar då och då. Använder olja (arganolja för tillfället) i håret för att det ska vara mjukt och fint. Ansiktet antingen tvättar jag eller använder Michellarvatten för att rengöra varje dag, serum på kvällen och sedan fuktighetskräm över det. Lägger ansiktsmask ibland. Älskar när huden känns len och fräsch. Smörjer också hela kroppen efter dusch men har slutat med parfymerade lotions utan använder Propyderm som jag får utskrivet eftersom jag har en hudsjukdom som jag behandlar med kortison som torkar ut huden. Jag kan tipsa om att välja ngt liknande på apoteket istället för att använda billiga grejor från mataffären, de fungerar verkligen bättre och huden blir återfuktad på riktigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>