Ska man kunna rida överallt?

På tur på vettiga vägar

Sitter och läser ett gnällinlägg på Facebook!

En person har filmat hur hen går utmed en väg och det hen vill visa är hur ”respektlöst” folk kör där, utan hänsyn till tex hästar.

Det är bara ett ”fel” med filmen enligt mig; den visar en 80-väg utan vägren och jag skulle ärligt talat…ursäkta uttrycket….aldrig i helvete rida där med min extremt supertrafiksäkra Vicke.

”Klagaren” skyller på att man ”måste” rida där för att komma till en skog och jag bara skakar på huvudet.

Nej, man måste ingenting- i detta fallet utsätta både häst, ryttare och förare för enorma risker.

Man får helt enkelt lasta hästen för att komma till vettiga uteridningsmöjligheter, punkt!

Och har man inget släp, hästen inte går att lasta, bla bla bla….tja…då får man låta bli att rida ut eller flytta hästen!

Ja, ursäkta mina rigida åsikter men vissa saker tycker jag helt enkelt inte är värda att riskera och detta är ett sådant exempel!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ann

    Jag tycker också det är ett dumdristigt hävdande av ens rätt. Personligen hade jag lett hästen om jag varit ”tvungen” att gå där. Många hästar blir tryggare när man är ”med dem” på marken. Men med barn/ungdom och häst känns även det olämpligt. Man kan inte lägga sin egen säkerhet i andras (bilisternas) händer. Även om man önskar det var så.

    Svara
    • Birgitta

      Exakt. I den bästa av världar ska man kunna rida ”överallt” men vi lever inte där utan i verkligheten.

      Jag bodde med min fd man i ett hus dit det hade tagit kanske 15 minuter att rida från dåvarande stall. Ändå gjorde jag det aldrig. Varför? Jo för precis sista 100 metrarna av hela sträckan hade inneburit att man var tvungen att rida över en i perioder starkt trafikerad 80-väg där lastbilar osv körde.

      Det var definitivt inte värt risken även om övrig sträcka var mer än ok att rida på.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>