Måndag- tandläkare och klippning

Jag började veckan med att skritta ut tillsammans med min stallägare Anette vilket alltid är lika trevligt.

Alla hennes hästar går bra ihop med Vicke och vi kan sitta och snacka om allt mellan himmel och jord i godan ro.

Efter stallbesöket var det dags för ett tandläkarbesök för min del eller rättare sagt ett besök hos tandhygienisten.

Är det bara jag som alltid får skäll och känner mig som en olydig 12-åring som inte har använt 13 olika mellanrumsborstar, tandtråd, stickor och Gud vet allt tillräckligt bra?

Och efter varje besök lovar jag mig själv (och tandhygienisten) bot och bättring vilket håller i sig i x dagar varefter jag återgår till min vanliga tandborstning 🙂 (och blir bannad på nytt….).

Idag har jag faktiskt varit i stallet även på eftermiddagen; det var nämligen dags för klippning nummer 2.

Medan det räcker att ”bara” helklippa kroppen och huvudet första gången ”måste” jag ta även benen nästa klippning om jag inte vill få ”rattmuffsutseende” (och det vill jag inte) så denna klippning tog 1,5 timme.

Men det är så skönt när det är gjort och det känns så prydligt och lättskött med kort päls i stället för en svettig dito!

Jag ger kraftfoder 4 gånger om dagen för att sprida ut givan på 2,5 kilo och förhoppningsvis undvika kolik. Så det blir mat ca klockan 5.30, 11, 16.30 och 20. Mål nummer 2 varierar något beroende på hur dags på morgonen jag rider eller åker iväg på träning men på ett ungefär ser det ut så här.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>