Livsfarliga fordon


Jag har noterat en mycket tråkig utveckling i Malmö de senaste månaderna; förekomsten av elsparkcyklar har fullkomligt exploderat känns det som och i kvarteren kring min arbetsplats ligger de slängda mer eller mindre överallt!?!?

För någon vecka sedan höll jag på att få en smärre chock; när jag skulle köra ut från en parkeringsficka var det något som tog emot och jag trodde i några sekunder att jag hade fått en rejäl punktering.

I stället visade det sig att någon lagt en elsparkcykel under bilen!?!?

Som tur var blev inget förstört på mitt fordon; hur det gick med cykeln brydde jag mig ärligt talat inte ens om att kolla; jag var bara uppskärrad och förbannad.

Jag kan bara tänka mig hur synskadade upplever detta drällande av sparkcyklar överallt; de borde utgöra ett stort bokstavligt hinder?

Nej usch; jag hoppas verkligen att denna ”fluga” dör ut innan det händer allvarliga incidenter som drabbar oskyldiga!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag hatar elsparkcyklar, Paris kryllade av dem ett tag… Världens absolut töntigaste fortskaffningsmedel och då inkluderar jag styltor, hoppjerka och sådana där bollar med öron som man sitter på och studsar fram.

    Svara
  2. Kristina Stenzel Huke

    Är är såååå trött på dessa elsparkcyklar. Att dom får vara tillåtna är för mig en gåta. Tänker på dom synskadade och folk med rollator. Det är ett stort hinder när dom ligger slängda huller om buller överallt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>