Torsdag- bedövad

Samma morgonrutiner som vanligt idag; mockning, foderfix och sedan off to ridhuset 4 minuter bort.

Vicke har sedan länge lärt sig vägen och har börjat leva rövare (skrapar med framhovarna) nästan hela vägen dit.

Extremt irriterande med ett gungande släp men denna ovana är gammal och uppträder ibland när han vet var han ska.

Är glad att han bara gör det ibland och de sista hundra metrarna på väg till Nina-träningen för där är vi ju ofta och dit tar det 25 minuter.

Hur som helst blev det ett bra ridhuspass även om ”något” just idag orsakade viss spänning när jag red i en del av ridhuset.

Också ett beteende jag känner väl igen; sådär har Vicke ”hållit på” i alla ridhus jag har ridit i perioder och det finns inte annat att göra än att försöka ignorera spänningarna som yttrar sig i spänd kropp och ”gloende” på vissa ytor, i princip alltid vid en kortsida där det finns ”saker” man kan bestämma sig för att glo på: ”så där såg det inte ut sist vi var här”-gloende…

Liiite tröttsamt/ irriterande så klart men inte värre än att man kan rida relativt obehindrat, framför allt om man bestämmer sig för att välja sina strider. Men behöver ju inte rida som mest just där Vicke tycker att det är som mest scary eller så gör man det- min approach kan bero på min sinnesstämning och ”ork” och jag lägger ingen värdering i vilket jag väljer; det spelar ingen roll för någon annat än mig själv och jag är mer än väl bekant med detta djur efter över 6 år tillsammans. Love him massor oavsett ovan som ni säkert förstår 🙂 !

Just nu väntar jag på att en bedövning i munnen ska försvinna; jag har varit hos tandläkaren och lagat en fyllning.

Tog aldrig bedövning tidigare men tänkte ”why not” när det föreslogs idag och då kändes den gräsliga borren inte alls så det var ett bra val 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>