Lördag- bortskämd och olydig

Denna syn mötte mig när jag kom till stallet i morse och illustrerar hur min bortskämda häst kastar omkring sin mat så att den flyger all världens kos. Inte så smart för då ”mister han hela stycket” som ordstävet skulle säga 🙂 .

Planen var att rida på vår utebana men eftersom det började regna precis när jag hämtade det morotskastande djuret från hagen så körde vi till ridhuset i stället (jag körde och Vicke krafsade omkring i släpet).

Väl i ridhuset blev det ett fint pass med fokus på samlad galopp, övergångar mellan mellantrav och samlad trav och skolor i trav.

Tänkte avsluta med några byten i vart fjärde utmed långsidorna med då tyckte Vicke ”ahhhh….nu är det visserligen flera månader sedan vi gjorde detta men jag minns tydligt att vi gjorde byten i varje här”.

Så det blev byten i varje vare sig jag ville eller inte höll jag på att säga; ”skickligt” sa en annan ryttare i ridhuset ”eller så kan man kalla hästen för olydig ” 🙂 svarade jag!

Tillbaka i stallet kunde jag förvånat konstatera att möss hade gnagt på ett täcke jag haft hängande oskyddat- ska man se det från den positiva sidan så hade de valt bästa möjliga bit att käka av; halsdelen.

Jag gav Vicke denna provisoriska silverstjärne-lagning som snabbåtgärd, silvertejp löser mycket i stallet 🙂 !

På vägen hem bestämde jag mig för att spola av några kilo lera från bilen ”så att ny slit fäster lättare” som jag tänkte luttrat och så fick det bli.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>