Att driva stall och stå uppstallad

Detta är ett ämne som vi har avhandlat många gånger på bloggen, i olika varianter.

Själv har jag råkat ut för både ”galna” stallägare och dito inackorderingar och hört ännu fler och värre historier av vänner och bekanta så jag kan se bådas sidor av saken tycker jag.

Om man läser kommentarerna till Hippsons artikel på Facebook så går åsikterna verkligen isär; medan en del tycker att stallägaren som skrivit ursprungsinlägget är helt rätt på det så anser andra att hon är bitter och borde ta sig i häcken…typ…

Jag kan som sagt se bådas sidor; både att stallägare lackar ur på hästägare som gör allt möjligt tokigt som jag skulle kunna skriva några böcker om minst sagt och att inackorderingar står ”på nåder” och blir omotiverat utskällda och hånade av stallägare som är lynniga och ändrar avtal och regler från den ena dagen till den andra osv.

Jag tror inte att det finns något enkelt sätt att lösa ovanstående; det handlar så mycket om personkemi och dessutom på en ”oreglerad marknad” där nästan vem som helst får driva stall så länge erforderliga tillstånd finns.

Man får helt ”enkelt” (även om det inte är så enkelt i praktiken alla gånger) som inackorderad hitta ett stall som passar en och som stallägare göra sig av med de inackorderingar som man inte vill ha.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Håller med. Jag anser att hjälpa till, betala för sig, följa reglerna är självklart som inackorderad i någons stall. Funkar det inte, ja då får man byta stall. Å andra sidan är stallägare inte världens trevligaste heller, med tanke på just ”du får stå här , titta så jävla snäll jag är” mentaliteten. Vi (de flesta) betalar för en tjänst Ni själva valt att sälja. Så enkelt är det. Riktiga, lagliga kontrakt är ovärdeliga vid tvist/bråk för bådas sidor.. något rätt många glömmer när det gäller inackordering. Haft turen att bara råkat ut för ett enda stall där det inte funkade. Vi hade helt enkelt väldigt olika syn på hästhållning, det gick inte att undgå konflikter där. Så kemin/synen på häst är väldigt avgörande vid stallval…

    Svara
    • Birgitta

      Jag skulle vilja tillägga att oaktat vad som stod i ett avtal så skulle jag inte VILJA stå kvar i ett stall om jag kände att stallägaren av någon anledning inte ville ha mig där.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>