Torsdag- kurs

Idag blev det snabbvisit till stallet på morgonen; jag har varit på den första av 2 dagars utbildning kring psykisk hälsa resten av dagen.

Ett intressant ämne som jag vill påstå att alla har nytta av att få fördjupad kunskap i; inte bara vi som socialarbetare.

Psykisk ohälsa är inget ovanligt vare sig man tänker på utbrändhet, depression eller ångest för att nämna några exempel.

Vicke har vilodag och lämnades i morse med x kilo morötter i hagen som sällskap så jag tror inte han saknar varken mig eller ridningen 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Som någon som lever med psykisk ohälsa så säger jag +1 på den. Hade varit skönt om ”alla” förstod att man inte har ångest för att man vill vara lite märkvärdig eller är ”hysterisk”… Även en del vårdpersonal skulle behöva utbildas vidare, har stött på flertalet otroligt snorkiga och okunniga sjuksköterskor genom åren…

    Svara
    • Birgitta

      Ja, vi fick mycket användbar kunskap om både vad som kännetecknar olika psykiska sjukdomar och hur man kan var till stöd som ”första hjälpare”.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>