Clean house

Ständig städning

Jag skojar ibland om att väldigt stora delar av ens hästliv består av rengöring i olika former; är det inte hästen som ska tvättas och borstas så är det utrustningen, boxen, vattenspannarna, hagen, släpet, yada yada…

Det tar banne mig aldrig slut för när allting är putsat och klart så börjar det liksom om från början igen 🙂 .

Och så är det ju med det egna hemmet också så vida man inte är ok med att leva med smuts och stökigt omkring sig och det är något jag inte klarar av.

Jag kan liksom inte slappna av om det är stökigt hemma även om jag inte vill påstå att jag är pedant eller lägger massor av tid på att städa.

Där kompletterar jag och Henrik varandra bra; han städar jättenoga men inte så ofta medan jag mer ”drar över” lägenheten nästan dagligen.

Däremot är vi inte alls överens om huruvida sängen ska bäddas eller ej 🙂 , jag tycker att en obäddad säng är det stökigaste jag kan se medan Henrik inte har några problem med att strunta i den detaljen.

I somras anlitade vi för första gången en fönsterputsare eftersom båda tycker att just det jobbet är sååå tråkigt och det föll så väl ut att vi kommer att fortsätta med den tjänsten.

En stallkamrats pappa driver dessutom ett fönsterputsarföretag så det passar bra!

Nu har vi börjat fundera lite på någon form av hemstädning och jag undrar om har någon erfarenhet av detta?

Ni som har provat eller har hemstädning; vad betalar ni och vad är det för setup? Veckostädning eller grovstädning mer sällan?

Och ni som inte har det; är det något ni skulle kunna tänka er att prova för ”rätt pris”?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Erika Joy Isabella Nordberg

    Svärmor har haft länge o dem är super nöjda inte så tokigt dyrt heller har jag för mig!

    Svara
  2. Anneli Kristensson

    Har flera vänner som har städning hemma för att kunna unna sig den tiden till annat. Men de jag vet har mest haft städning av ytor, skåp, lister och dammsugning och tvätt av golv. Sånt som ska göras med men sjukt trist och lätt att glömma. Sedan gör de ju oftast mer endå.

    Svara
  3. Filippa

    Jag har hemstäd varannan vecka och är supernöjd med detta. Hon gör allt så att jag slipper tänka på annat än att dammsuga lite emellanåt. Har dyrt företag nu (Hemfrid) pga fastanställda med vit lön, något jag gärna subventionerar, men hade halva priset-bolag innan och var lika nöjd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>