Om jag blir förkyld…

Jag blir inte förkyld särskilt ofta men när det väl händer så pågår snörvlandet, hostandet och nästäppan i flera veckor.

Jag är en sådan där näs-spraysmissbrukare som tror att jag ska kvävas utan dessa droppar så varje gång jag har varit förkyld så krävs det en avgiftning innan jag kan sluta.

På bilden ovan ser ni hur det kan se ut i en vanlig livsmedelsaffär här i USA; detta är alltså enbart medicin mot förkylningar som säljs på dessa hyllor.

Det finns även massvis med preparat för allt möjligt annat som man kan behöva receptfri medicin mot så utbudet går verkligen inte att jämföra med i Sverige; på gott och ont misstänker jag.

Har läst att en del svenskar köper med sig just förkylningspreparat för eget bruk när de är i staterna men frågan är vad man skulle välja bland alla dessa burkar och flaskor?

4 kommentarer Skriv kommentar

  • Nina

   +1 på Nyquil!
   Det finns Dayquil också, om en behöver plåga sig till jobbet fast en borde vara hemma och vara sjuk.
   En annan av mina favoriter är Chloraseptic Throat Spray som bedövar vid halsont!

   Svara
   • Birgitta

    Har köpt både dag och nattvarianten nu.

    Dels för att så många rekommenderat dessa och dels för att se om min teori om ”har man medlen blir man inte förkyld- chansar man hinner man inte hem förrän man är SNOR-förkyld” (observera ordvitsen) stämmer.

    Jag har faktiskt inte varit förkyld på….ska inte skriva hur länge för att inte utmana ödet…..men jag blir som nämnts skitkass när jag blir förkyld eftersom jag inte tar mig tiden att vila/ strunta i att rida/ gå till jobbet utan kör på som vanligt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>