Utveckling

Igår, i en reklampaus för bindor, frågade Henrik mig om det verkligen är så att just bindor har utvecklats så mycket som reklamen ibland låter göra gällande.

Och trots att jag inte har haft mens på över 20 år (med p-spruta slipper man detta gissel) så ”måste” jag säga att bindor tveklöst har utvecklats (en nästan ordvits där…) sedan jag fick min första mens för 40 år sedan.

Ni som är i min ålder minns kanske de ”miniblöjor’ som såldes då, de var ju typ 4-5 gånger så tjocka som dagens bindor!

Tjocka, rektangulära och mycket ”otympligare” än dagens vingförsedda 🙂 !

Och när vi ändå diskuterade utveckling frågade jag Henrik om han mindes de oranga BIC-engångsrakhyvlarna?

Och det gjorde han och var rörande överens med mig om hur kassa de var med dagens mått mätt.

När jag rakade benen i ungdomen flöt blodet nästan…skärsåren var många ibland 🙂 !

Minns ni?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Liv

  Exakt den binda du visar på bilden ovan från landstinget är faktiskt en förlossningsbinda. Sådan har man på sig efter att ha fött barn då man kan blöda rätt så ordentligt. Den är gigantiskt lång och enorm på alla sätt och så nära vuxenblöja man kan komma 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Ja, det var det närmaste jag kunde hitta när jag ”bildgooglade” och nu är du några år yngre än jag men ungefär så såg bindor ut när jag var tonåring. Stora, tjocka och allmänt otympliga i jämförelse med dagens 🙂 !

   Svara
   • Lee

    Kommer du ihåg när ”jeansbindorna” kom? Vilken innovation! (för de som inte var födda, de var lika tjocka, men liksom mer anatomiskt formade…)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>