Du milde!

Alltid lös i transporten….

Läser detta och kan bara skaka på huvudet!

Nej förresten, inte bara skaka på huvudet utan så här tycker jag:

För det första var det jättebra att det upptäcktes, att ”rätt” person (överdomaren) tillkallades och att ett straff har utdelats. Huruvida 9 månaders avstängning är tillräckligt låter jag vara osagt; tävlar man ytterst sällan kan det nästan kvitta medan det för andra ryttare hade blivit väldigt kännbart.

Min andra reflektion är varför man inte tar ut och leder en häst som man har de rädslor för som framgår ur artikeln?

Jag hade aldrig vågat lämna en hobblad häst obevakad ens i en minut oavsett om det var tillåtet eller ej!

Men visst; man tycker olika och är rädd för olika saker.

Alla mina hästar har alltid stått och åkt lösa i transporten för jag bedömer att det är säkrast om det skulle uppstå en kollision tex och hästen inte kommer loss ur någon konstig vinkel som den kan hamna i.

Jag är inte alls rädd för att Vicke ska varken vända sig runt i transporten eller hoppa ut om han skulle lyckas vända sig vilket är argument som vissa anför när de tycker att jag kör farligt….

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Om hästen reagerar så pass starkt att man måste binda den kanske man inte ska ge sig ut och tävla överhuvudtaget…

    Svara
  2. LenaB

    Jag tänker…om man gör så på tävling där det finns fullt med hästfolk och man har ”ögon på sig”, hur hanterar man sina hästar och vad har man för ”fix & trix” för sig hemma????

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>