Fredag- träning igen

Träning för Nina idag igen och nu rider jag på som vanligt efter vilan.

Vi fortsatte med piruettarbetet och en övning som vi använder oss av är att jag först rider lite vanlig piaff, sedan vänder runt lite i piaff (på en mycket liten voltyta) och därefter fattar galopp ur piaffen och vänder som i en piruett direkt.

Detta hjälper mig att få ihop flera olika delar samtidigt; tillräcklig samling och vändning. Sedan ska jag ”bara” tänka på att sitta tungt i sadeln, dvs inte luta mig fram som jag gärna gör i någon helt felupplevd tro att detta skulle hjälpa Vicke att ”komma runt” 🙂 .

I slutorna har jag plötsligt fått väldigt bra böjning i vänster sluta i galopp men inte lika bra böjning i traven.

Nina kom på den utmärkta idén att jag skulle rida in i galoppsluta på diagonalen och ur galoppen gå ner till travsluta med bibehållen böjning och det blev faktiskt mycket bättre.

På detta vis fick jag en bra visuell känsla mellan bra och inte tillräcklig böjning även om det inte var så lätt att byta gångart i rörelsen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>