Tisdag- glas i kras

En gång är ingen gång….men idag red jag för andra dagen i rad på vår utebana!

Det gäller att passa på; kommer det en ny omgång regn är det ridhuset som gäller igen.

Passade även på att snabb-frisera Vickes man idag; tog en sax och kapade av en rejäl bit efter att i helgen ha insett att han snart skulle kunna förväxlas med en travare.

När man slarvklipper som jag gjorde nu i stället för att rycka manen dyker det upp missade tofsar här och där men dom får jag attackera allt eftersom känner jag 🙂 .

Fick rapport från Henrik att glasmästaren lyckats laga alla trasiga rutor i mitt kommande stall och det var verkligen skönt.

Att några glasbitar kan skänka sådan tillfredsställelse ha ha…

Men dels ser det ju inte klokt ut med trasiga glas/ konstiga lagningar med exempelvis träskivor och annat och dels kan det både vara farligt (risk att man skär sig) och att det blir världens tvärdrag i stallet.

Här ser ni hur rutorna såg ut i Vickes kommande box innan lagningen:

Efter lagning ser en del rutor ut så här:

Just det ja….idag har jag även ”provgått” i smala dörröppningar med Vicke!

Som ni kan se på denna bilden (togs medan tidigare boxinredning fortfarande var kvar) är stallöppningen mycket liten, 1 meter bred och 2 meter hög (samma mått ut mot gödselstacken).

Och det finns liksom inget lätt sätt att utvidga dörrhålet så det hade ju verkligen varit komik…eller inte….om det hade visat sig att Vicke är liksom för stor för att passera 🙂 !

Men dels har vi haft smala stalldörrar i tidigare stall och dels finns det 2 smala stalldörrar på nuvarande anläggning (dock ej in till det stall där Vicke står) så jag gick med honom sadlad genom dessa dörrar idag och kunde konstatera att det gick lätt.

Så klart kan det bli trist om Vicke skulle få panik av någon anledning och vilja skena ut genom stallet liksom vettlöst men då får han väl krocka med dörren eller nåt…jag kommer inte att vidta några dörrbreddande åtgärder i dagsläget i alla fall.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>