Ilskan…..

…..man känner när telefonen ringer, man är ”dum” nog att svara (varför ska man ens behöva tveka…) och en kvinna presenterar sig och vill ”informera mig om Guds rike”.

Klick! Hälsar ateist sedan jag förstod innebörden av ordet.

Redan i första klass mimade jag till psalmerna vi tvingades sjunga med vår ”fröken” vid orgeln och om ni vill veta min åsikt så är religion ensamt orsak till så mycket krig och elände på denna jord att jag inte ens orkar tänka på det.

Så nej, jag vill oombedd definitivt inte ha någon information om Guds rike, varken via telefon eller på andra vis….

Sedan är religion för vissa absolut en stor (och enligt mig falsk…men det kan ju kvitta) tröst i livet och i det syftet är det bra för de som tror men snälla….håll mig utanför.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Religion är roten till alla krig och allt förtryck här i världen, särskilt riktat gentemot oss kvinnor, så nej tack till strukturellt, organiserat, hjärntvättat skattebefriat förtryck.

    Med vänlig hälsning Fellow Ateist

    Svara
  2. Anna

    Hahaha jag minns när jag var student. Min kompis som jag bodde med kom hem och kunde knappt få ur sig orden för hon skrattade så mycket. Hon hade traskat med sin cykel hem från LTH på en igensnöad och enslig cykelbana när en kvinna från Jehovas plötsligt dök fram, stack till henne ett nummer av Vakttornet och sade: ”Slutet är nära”.

    Svara
  3. Frida

    Religion är lite som en snopp. Det är okej att ha den, det är ok att vara stolt över den men det är inte ok att trycka upp den i ansiktet på folk.
    Källa: någonstans på Facebook.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>