Tillbakablickar: när vi inte mockade

De diskussioner om övergödning och förslaget om krav på mockning av hagar samt två till tre hästar per hektar hage får mig att minnas hur det gick till ”förr”:

Som ni vet stod jag på en mkt stor (800 medlemmar) ridskola i ca 20 år och flyttade därifrån för ca 10 år sedan.

Jag minns när jag första gången kom i kontakt med ”mocka i ridhuset”; då hade jag haft egen häst i flera år och min dåvarande tränare Maria Borg byggde eget ridhus och krävde då att man skulle ta bort bajs. Detta var för mig ett dittills okänt fenomen.

Jag tyckte idén var så god att jag föreslog att vi skulle göra likadant på ridskolan. Betänk att ca 80 hästar (inklusive polisrytteriet) nyttjade detta.

Jag möttes av totalt ointresse!!!

Tro fan av ridhusbottnarna såg ut som de gjorde på den tiden, inte bara på vår ridskola.

Först x år senare kom någon annan på att det skulle mockas i ridhuset och då var tiden mogen.

Något år senare började även hagarna mockas – det hade dittills aldrig gjorts!

Intressant att min dåvarande häst Heron nollade på maskprov när jag kollade efter flera år och trots ovan och att han ej var avmaskad på x år. Det gick ju huuuuur många hästar som helst i dessa, ibland med berg av hästskit fulla, hagar.

När jag skriver detta låter det som att jag levde i ett u-land på 1700-talet 😂 men det är banne mig inte såååå många år sedan! Och detta var (är) en fin/ bra ridskola!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>