Ko-lugn, eller inte?

Precis ovanför våra hagar (högst upp i bild, där man kan skymta hagstolpar som redan står) har vi noterat att det är inhägnat men eftersom vi har haft annat att stå i och det är just inhägnat har vi inte brytt oss om/ tagit oss tid att utforska om området används så att säga.

Vi har bara sett spår efter dovhjortar och inga andra djur och det finns inte heller något hus i anslutning till hagen så vi trodde ärligt talat att detta var gammal hagmark som inte används (det finns enorma ytor i området som både används och som står oanvända).

Härom dagen insåg jag att våra spekulationer var i alla fall delvis fel, hagmarken används troligen inte året om men väl nu eftersom jag såg ”en drös” kor innanför staketen!

Den minnesgoda läsaren vet att Vicke är livrädd för 2 saker i livet; kor och vattenspridare och som sagt…det var inte det sistnämnda jag såg bredvid hans hage 🙂 !

Nu är Vickes hage tack och lov väldigt stor så han behöver inte gå/ stå precis bredvid korna om han inte vill och jag kan bara hoppas att denna möjlighet att studera dom på närmare håll men med möjlighet att ”komma undan” ska dämpa hans tidigare rädsla? Tiden får utvisa…..

En kommentar

  1. Marie Ultege

    Det blir bra träning. Babsan har varit livrädd för kossor, men nu har vi fyra st på gården och hon kan faktiskt gå förbi deras hage relativt sansat. Men nu har jag sett att grannen stängslat för får i direkt användning till vår lilla grusväg som vi måste använda vid uteritt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>