Torsdag- Veberöd

Idag får jag nog säga att både jag och Vicke hade en vilodag; jag var trött efter nattens jobb och valde för en gångs skull att inte ta mig an något fysiskt mer ansträngande än att plantera några blommor.

På tal om morgonens inlägg om fågelbajs så såg mina stövlar ut så här i morse:

Ingen vacker syn…..till skillnad från den här vackra blomman som jag nöp av i trädgården:

På tal om trädgården består den mest av en gräsmatta och omges av syrén och andra buskar och det är också så vi vill ha det.

Vi vill inte rensa ogräs, påta i rabatter eller odla egna grönsaker utan ”keep it simple”; vi har nog med utomhusprojekt att ta hand om ändå.

Idag har det blåst rejält och fördelen med det är, som alla hästmänniskor vet, att insekterna håller sig borta.

Jag har hittills upplevt ett väldigt lågt insektstryck här, både i hagarna, på den än så länge lilla gödselstacken och i stallet.

Men det återstår att se hur det utvecklar sig på den fronten; sommaren är ju än så länge i sin linda så att säga.

Jag tror och hoppas verkligen inte att här ska bli så olidligt som på en del ställen där hästägare ”måste” ha djuren ute nattetid i stället för på dagen; det skulle absolut inte fungera i mitt fall.

Jag jobbar ju natt och ensam så jag kan under inga omständigheter lämna min arbetsplats om något skulle hända hästarna; därav att de tas in innan jag åker till arbetet.

Idag har jag förresten utforskat en närliggande håla som heter Veberöd. Ännu mindre än Staffanstorp där vi bodde tidigare men good enough för matinköp kunde jag konstatera.

Det fanns både en Coop och en Ica nära-butik med helt ok sortiment så vi kommer inte att behöva åka till Staffanstorp för mindre matinköp i alla fall.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Vi bodde i Veberöd när jag och P-O föddes. Har morbror och 2 kusiner kvar där. Mina föräldrar vigdes i Veberöds kyrka och både jag och P-O är döpta där. Det är numera en stor metropol jämfört med då.

  Svara
 2. Anna Lind

  För att inte tala om den stora och välsorterade hästsportbutiken i Veberöd! Pizzerian har goda pizzor också! (Köpte Skorpan utanför Veberöd.)

  Svara
  • Birgitta

   ahhhh…du menar Bengts! Tänkte inte ens på den affären; dels för att den inte ligger i centrala Veberöd utan i utkanten och dels för att jag bara handlat där en gång. Lite dyrt för min smak och har haft både Hööks och ffa Börjes mycket närmre. Men nu kanske jag får göra ett nytt besök vid behov?

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>