Knock yourself out dumma häst!

Som ni vet hyllar jag min fina Vickster i alla möjliga sammanhang och jag tycker att han har massvis av kvalitéer.

Men även solen har sina fläckar och så även min gosse.

En extremt irriterande ovana som han anfalls av i perioder är att skrapa i transporten; nästan uteslutande när vi närmar oss stallet men ibland och mer frekvent på senare tid även ”var som helst” (inte när transporten står stilla).

För min del fick han gärna fortsätta med sitt rafsande om det inte vore för att golvet i transporten har tagit stryk; jag fick laga det för 2 år sedan och hade jag låtit Vicke fortsätta så hade det snart varit dags för en ny lagning igen.

Jag har en Boj (heter numera Forzab) med ett golv som är fastgjutet och det går att laga med en form av fyllnadsmassa som Forzab säljer men dels är det väldigt pilligt (jag lämnade in min transport och gjorde inte lagningen själv) och dels är det knappast gratis.

I helgen fick jag nog och annonserade efter en lös matta/ ”broddmatta” och precis som det ibland blir fick jag svar omedelbart och…ta daaaa….av en person som bor i….Staffanstorp! Vad är oddsen för det? Framför allt eftersom detta var det enda svaret jag fick. Eller jo….jag fick ett svar till men den mattan (begagnad) fanns i Halmstad och den jag har köpt är helt ny.

Mattan kostade 2000:-, jag prutade ner den till 1500:- och även om också detta sved i plånboken då jag egentligen räknar det till ”helt onödig utgift om jag inte haft en fjantig häst” så tror jag ändå att det var ett bra köp.

Det är mycket möjligt att jag hade kunnat hitta ett billigare alternativ någon annanstans men det hör också till saken att en matta väger ”ett ton” så tex fraktavgiften torde vara enorm. Och på vissa hemsidor stod det 3-4 veckors leverans och på den tiden hade mitt befintliga golv definitivt varit förstört så som Vicke håller på just nu.

Nu är den nya mattan på plats så jag säger som i rubriken; knock yourself out Vicke! Fast det här med skrapandet går i vågor så det kanske dröjer…..

Och som ni ser så ryms ”allt” i min slitvarg Subarun 🙂 !

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>