Onsdag- kampen med ogräset

Idag har jag ägnat en hel del tid åt att minska mängden gräs och ogräs lite överallt i allmänhet och runt stallet i synnerhet.

Kampen med ogräset är en strid man nog aldrig vinner fullt ut så vida man inte dränker allt i Round up eller stenlägger hela trädgården (som jag faktiskt har sett folk göra) men jag gör så gott jag kan.

Jag hoppas på mindre möda nästa år när jag förhoppningsvis kommer att hinna ligga lite steget före och inte som i år då allt hann växa lite väl okontrollerat innan vi flyttade in.

Här har vi en fin gräsröjare i alla fall…..

…..och han är alltid så nyfiken och sugen på gos när man kommer. Han är banne mig årets bästa köp! Love him!

Kolla på den här ”Krigaren” va 🙂 !

Täcke mitt i sommaren….suck….

Men doggy tyckte det var på tok för kallt i blåsten och ville bara in i huset igen så det fick bli lite combat-mundering!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia Johansson

  Hela vår tomt är eftersatt flera år så här är djungel på vissa ställen

  Svara
 2. Helena Tang

  Eller så planterar du vildblommor överallt och säger att du tänker på bina

  Svara
  • Birgitta

   Vår trädgård är väldigt lättskött och ser helt ok ut.

   Men vi har massor av mark runt hagarna, ridhuset, ridbanan, förrådet osv och det som framför allt växer i mängder är brännässlor. Det är främst de som stör mitt öga.

   När de är borta kommer det att se trevligare ut. Jag tycker ändå att det får se lite ”vildvuxet” ute på landet, inte så att man vadar i ogräs givetvis men här är för mycket yta för att hålla allting helt nerklippt och ogräsfritt och det ska liksom harmoniera med naturen runt omkring.

   Svara
  • Birgitta

   Det finns massor av täcken till whippet med polokrage. Bland annat Back och track säljer med polokrage liksom folk som syr på beställning (dom hittar man på Whippet-forum på Facebook tex).

   Just detta comebat-täcket är ”tusen” år gammalt och jag har en gång i tiden fått det av en annan whippetägare.

   Svara
   • Petra

    Vi får hem våran whippetvalp om en vecka så jag rekar allt möjligt nu. Kollade in back on track-täcket och det var ju superfint men väldigt dyrt.. Kanske blir ett sånt i julklapp

    Svara
    • Birgitta

     Framför allt eftersom valpen kommer att växa rekommenderar jag dig att gå med i gruppen ”Whippet” på Facebook och där efterfråga täcken.

     Det finns dels en del som säljer sina begagnade dels de som syr på beställning och de täckena brukar kosta kanske 400 kronor eller däromkring. Jag har själv beställt av privatpersoner som sytt upp efter min hunds mått.

     Min man köpte ett Back on track till vår whippet; det är mycket bra. Beställ dock inte via My One om du ska ha ett, vi fick vänta i många veckor på vårt och servicen var usel.

     Svara
     • Petra

      Tack för bra tips! Och håller med dig om Myone, inte imponerad av deras fysiska butiker heller.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>