Oväntat användningsområde

Härom dagen upptäckte jag till min förskräckelse lite styngflugeägg på den lille!

Jag har inte sett dylika ägg på säkert 20-30 år bortsett från vid ett enda tillfälle för 2 år sedan då Vicke hade ett fåtal på frambenen en enda dag, väldigt märkligt (att de försvann så snabbt alltså).

Nu när jag såg dessa äckelägg rådfrågade jag genast det allvetande Internet och kunde bland annat läsa dessa tips!

Bekanta bekräftade att en ögonbrynskniv som de på bilden ovan kunde vara effektiv.

Och tur var ju det för precis en sådan hade jag i mina gömmor!

En vacker vän med dito vackra ögonbryn gav mig en kniv för några år sedan men jag fick aldrig in den rätta snitsen så kniven har legat oanvänd….tills nu!

Jag gick lös på de få ägg Baltis hade och tyckte att kniven fungerade bra.

Det ska sägas att medan man hade kunnat anfalla Vicke med en lie då hans grundläggande tilltro till mänskligheten är sådan att han förmodligen hade tänkt ”ja, ja…det finns säkert någon bra mening med detta” så är det inte riktigt lika enkelt med den lille som har en helt annan inneboende misstänksamhet.

Han kan således reagera på småsaker som Vicke inte bryr sig det minsta om (klippa tofsar i öronen tex) men ögonbrynskniven var tack och lov tillräckligt ofarlig även för honom 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sarah

  Hej! Jag brukar spraya med pälsglans på benen, då fäster inte de äckliga äggen så bra = mindre att skrapa bort 🙂

  Svara
 2. Frida

  Vilken lyx att inte haft styngflugeägg på så många år, mina hästar är knallgula på benen jämnt så här års och jag tar bort varje dag. Finns ju ”hästversion” av dessa knivarna också och de har sparat mig mkt irritation! Har provat det mesta från ryktsten till bikarbonat men dessa är tveklöst smidigast. Gissar att det handlar om miljön, vilken miljö de trivs i, här trivs de tydligen ypperligt

  Svara
  • Birgitta

   Knallgula…..huuuu!

   Ja, det är nog väldigt beroende på ”location” var styngflugan håller till; jag har ju ändå stått i flera olika stall i Skåne utan att ha drabbats av den medan bekanta i andra stall, också i Skåne har den.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>