Måndag- optimalt

Hur mycket jag än älskar sommar, värme och sol får jag medge att denna typ av sensommar som råder just nu, tillsammans med våren så klart, är den mest optimala tiden när man har häst.

Det är fortfarande tillräckligt varmt för att man ska klara sig utan jacka, gräset har fått ny fart efter lite regn men marken är lerfri, det är ljust både tidigt på morgonen och i vart fall fram till 21.00 och…..det finns inga insekter!

Jag har undvikit skogsritter de senaste veckorna just på grund av de sistnämnda men när jag skrittade ut idag var det utan sällskap från dessa plågoandar.

Idag utforskade vi lite nya vägar men hittade ändå hem efter en dryg timme som var målet!

Vicke är tack och lov väldigt van vid att jag släpar med honom i alla möjliga miljöer och att kliva över stock och sten på slingrande skogsstigar tex är inget han tvekar över.

Och tur är ju det för tänk så tråkigt det hade varit att ha så fantastiska ridvägar men en häst man inte litar på och som är besvärlig att rida ut, så som min förra häst Kreon tex.

Annars har jag fördrivit dagen i ett makligt tempo enligt plan.

Jag har ändå fått gjort en hel del, mockat hagarna tex och varit iväg på massage (där jag somnade !!!) men det är skönt att inte känna någon tidspress.

Den lilla hästen fick en ny halmbal i boxen; han är fortsatt så renlig att han klarar sig på 2-3 balar i veckan vilket jag aldrig tidigare har haft en häst som varit i närheten av!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>