Grattis!

Idag tycker jag att vi säger ett stort GRATTIS till den här lilla loppan som fyller 6 år och som nu har varit med mig och Henke i 4 år!

Vår älskling har verkligen landat sååååå bra här på Ryhus och det verkar som att hon trivs jättebra.

När vi bodde i Staffanstorp hände det att det smälldes med smällare och gud vet vad, inte bara på nyår tyvärr och efter varje sådant pangande märktes det att Molly blev negativt påverkad. Hon kunde tveka att gå ut i dagar och smällde det när hon VAR ute vågade hon inte kissa tex, urjobbigt!

Vi brukade också köra iväg till skog eller strand för mysiga promenader men eftersom bilåkandet var allt annat än mysigt för Molly (hon har alltid avskytt att åka bil och det har inte blivit ett dugg bättre) tror vi att hon har det långt bättre på Ryhus där hon kan få promenader på både ängar och i skog hur mycket som helst utan att vi behöver köra iväg.

Att bara kunna öppna ytterdörren och ta hunden med sig när jag tex mockar eller fixar i stallet är guld värt för mig, slippa stressen att behöva skynda sig hem för hundrastning och dessutom sparar jag tid på att hon mycket mer naturligt kan vara med ute i vardagen.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Biggan

  Grattis till fina Molly, måste vara skönt att kunna vara lite mer avslappnad med allting och slippa behöva oroa sig. Är hon en omplacerings hund, eller hur var det?

  Svara
  • Birgitta

   Ja man kan kanske kalla henne omplaceringshund (precis som Soya var….och faktiskt ALLA mina hundar när jag tänker efter….jag har medvetet aldrig haft en valp).

   Vi köpte henne av uppfödaren men hon hade varit utlånad ett litet tag vet jag.

   Och ja, det är skönt att hon är helt avslappnad utomhus här. Hon slipper åka bil som hon hatar och slipper också möta hundar som skrämmer henne på olika vis.

   Och jag hoppas att jag inte har tagit för stora ord i min mun men jag kan inte tänka mig att nyårssmällandet kan bli lika helvetiskt här på landet som i hålan Staffanstorp.

   Vi bor förvisso typ 1 km från The Lodge (en mycket fin sparesort bla) men jag får ju hoppas att de inte tillåter sina gäster att smälla alls eller i vart fall inte i samma omfattning som det vi tvingats utstå.

   Svara
 2. Petra

  Grattis Molly! Vi har precis skaffat whippetvalp, alltid velat ha whippet och nu var det dags! Hon heter Sonya och är helt ljuvlig

  Svara
  • Birgitta

   Ahhhh Sonya….vilket fint namn!

   Du lär inte besviken på rasen, snarare gör du som majoriteten: skaffar fler av samma sort 🙂 !

   Varken denna eller x-maken hade haft hund tidigare och hade egentligen båda helt andra preferenser (typ rottweiler) men båda var/ är tokiga i Soya (förra whippeten) och Molly.

   Svara
  • Birgitta

   Vi skojar om den och kallar den ”piskan” 🙂 ! Den går i ett!

   Och på bilden sitter hon och tittar ut från vardagsrumsfönstret och ut mot stallet där jag precis är på väg efter att ha kommit hem från jobbet.

   Hon har stenkoll på våra bilar och sätter sig så när någon av oss kommer körande. Sedan sitter hon så tills vi går mot ytterdörren där hon möter oss med någon leksak som måste visas upp. Urgulligt!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>