Väderkoll?

Till mina dagliga rutiner hör att kolla väderleksprognosen via Klart.se.

Är detta en ”djur/hästägargrej” tro eller gör många vuxna så oavsett om de behöver fundera över om de kan rida ute, om hästen behöver ett regntäcke eller vad det kan handla om?

Väder är väl annars en av få saker ingen kan påverka men vi lägger ganska mycket tid på att både diskutera, hylla och förbanna det- har ni tänkt på det?

Varje sommar läser jag lika många hyllningar till solen som sura meddelanden från de som hatar värme, svettas kopiöst, får soleksem, vill ha skugga, kyla och bara längtar till hösten.

När hösten kommer läser jag hyllningskörer till vandringar i lövhögar, tända stearinljus och tjocktröjor medan jag själv suckar över leran i hagarna.

På vintern njuter vissa av snön och skridskoåkning på frusna sjöar medan jag gör allt för att hålla värmen både inom och utomhus och helst håller mig inne så mycket det går.

Det är nog bara våren som nästan ingen klagar på när jag tänker efter; kanske för att ”lagom är bäst”? Det är inte för varmt, inte för kallt osv?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    För att alla längtar till vår, sol och ljus. Även de som ”äääälskar” vintern…

    Svara
  2. Caroline

    ”Våren klagar nästan ingen på”, men de som klagar, de klagar tusan så det räcker för en hel mänsklighet: pollenallergikerna, haha!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det kan du nog ha rätt i Caroline!

      Jag känner nästan inga pollenallergiker (fast Henrik är faktiskt allergisk) så jag är förskonad från deras klagan.

      Fast jag förstår absolut att det kan vara urjobbigt. Henrik är jättekänslig vissa år och andra inte alls.

      I år efter flytten till Ryhus var det förfärligt ett tag. Han nös konstant och det var nästan så att jag väntade på att han skulle säga att ”nej, det är går inte…vi kan inte bo kvar”, så illa var det i några dagar.

      Svara
  3. Anna

    Är så glad att jag flyttade söderut för jag tillhör dem som verkligen hatar svensk vinter i alla former (både med och utan snö) och nu behöver jag bara uthärda ett par månader av trist väder per år. Sedan är det lite pustigt de enstaka dagarna på somrarna som det blir sisådär 40 grader varmt men det står jag mycket hellre ut med än vintern. Min bästa årstid är nog faktiskt just nu: sensommaren när man fortfarande kan ta sig ett dopp i havet men samtidigt är kvällarna svala så man kan mysa i soffan.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag bor också på fel plats egentligen eftersom jag också hatar vinter.

      Henriks plan/ önskan är att vi ska bo på varmare breddgrader efter pensionering, inte året om men delar av året.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>