Tisdag- september

Tänk att det redan är september!

Det var förhållandevis kyligt i morse (under 10 grader) men när solen kom fram kunde jag ändå rida i kortärmat på gräset och Vicke blev så pass svettig att jag duschade honom i varmvatten efteråt.

Jag längtar absolut inte efter varken höst eller vinter per se men det ska ändå bli….tja….kalla det spännande att se hur dessa årstider är här på Ryhus och vad jag har att vänta mig.

Som jag sa till Henrik så lär det bli kallt, mörkt och lerigt överallt i Skåne så det skulle jag inte undkomma var jag än hade haft häst men jag hoppas att mina stora hagar, försiktiga hästar och att det inte rör sig andra människor här ändå kommer att ge mindre av i vart fall leran som jag tycker förstör så mycket flera månader om året.

Efter ridpasset tog jag en promenad här ovanför ridhuset och ännu längre bort och hittade bland annat 2 träd med ”vildäpplen”. Tyvärr var de så små och enormt sura som dessa tenderar att vara så de kommer jag att lämna åt sitt öde- det är inget ens för hästarna att syra ner sina magar med tycker jag.

Konstaterade också att det är synd att det, i alla fall enligt mig, inte är någon business i att ta emot beteshästar (för liten förtjänst och för stor tillgång vilket gör det svårt att få ihop tillräckligt antal) för här hade funnits mark så det räckte och blev över att hägna in. Lite synd att inte nyttja jorden men som sagt; inte lönt.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anja

    Lera kan man nog inte helt slippa men där är nog en hel del sandmark där du bor

    Svara
  2. Josefin Forsberg

    Det kanske var vinteräpple? Vi har äpple som mognar väldigt sent. De är iofs ganska syrliga när de är mogna också, men bästa äpplena enligt sonen. Och perfekta till äppelpaj! Så
    Du kan ju testa igen om en månad eller nåt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>