Torsdag- påfyllning

Idag har Vicke vilodag och jag är glad att han får tillbringa den i soligt men flugfritt väder …..känns som att varje sådan dag är en bonus nu när det drar mot höst.

Jag har fyllt på mitt kraftfoderlager och varit och handlat 400 kilo helhavre vilket räcker hela detta året gott och väl.

Jag handlar av samma bonde sedan några år tillbaka och tog med alla tillgängliga tunnor och kärl för att slippa köra dit oftare än nödvändigt.

Min stora soptunna rymmer nästan 200 kilo:

Jag körde även förbi Börjes på vägen och köpte betfor och sojamjöl så nu är varenda hink, tunna och annat användbart kärl i foderkammaren fullt.

Jag vill göra vad jag kan för att inte dra dit möss i onödan; vi får väl se hur väl jag lyckas när det blir kallare….

Har ni sett vilket hagsällskap Vickster har?

Denna fasan yrar ofta omkring i hagarna 🙂 !

Jag passade på att borsta båda hästarna medan de åt lunch och nu märks det att den ena är en robust ponny och den andra en bortklemad tävlingshäst 🙂 .

Den lilles fantastiska sommarpäls bestod inte så länge; han har börjat sätta vinterpäls sedan några veckor tillbaka och kommer att se ut som en mammut om någon månad av tidigare bilder hos förra ägaren att döma 🙂 .

Även Vickster har björn någonstans i släkten men än så länge ser han ok ut. Honom brukar jag klippa i slutet av september ungefär.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Har du ingen stallkatt som håller mössen borta? Alla stall måste ha en stallkatt eller flera ju….

    Svara
    • Birgitta

      Lustigt att du frågar för jag var så sent som för bara någon dag sedan på väg att skaffa en katt men ångrade mig i sista minuten.

      Kände att det kom lite för hastigt på och att jag behöver ta flera saker i övervägande innan jag eventuellt skaffar en katt.

      Problemet är att Henrik är allergisk och att katten därför under inga omständigheter kan vara inomhus. Och vad gör jag om eventuell katt som flyttar hit börjar jama utanför huset och vill in? Jag vill varken ha den inomhus eller KAN ha den inomhus samtidigt som mitt hjärta skulle brista om den stod utanför och jamade.

      Finns lite annat att fundera över också så jag utesluter inte katt men det måste planeras mer. Och därefter får man hoppas att katten stannar och inte ger sig av.

      Svara
      • Frida

        Min erfarenhet är att om de har varma sköna platser i stallet och mumsig mat så brukar de inte vara så sugna på att komma in, speciellt inte om de är vana vid att bo i stallet. Det gäller att de inte kommer på att möjligheten finns.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>