Söndag- dagen i bilder

Jag skäms nästan för att erkänna det men jag har inte strött till Baltis sedan i måndags! Och nej, han står inte på någon äcklig bädd utan jag mockar nooooga varje dag och ja, han är den tveklöst renligaste hästen jag ägt.

Efter att jag hade upptäckt hans extrema renlighet har jag ”budgeterat” 2 halmbalar i veckan till honom vilket just nu ger plus på kontot medan Vicksters budgeterade 2 spånpelletssäckar ger ett noll eller till och med minussaldo för det mesta. Att han skulle klara sig på mindre finns inte på kartan (jag vill ha vitt spån i boxen).

Här är han, den lilla lurvbollen! Idag fick han gå i en provisorisk hage för att beta ner lite gräs för rent krasst är det dels så att varje strå han äter upp är ett strå mindre för mig att klippa och varje strå som åker ner i gapet är ett strå hö som jag slipper ”slösa 🙂 (han har fri tillgång oavsett….).

Dagens skratt: jag har tydligen en ”träd”-vältare; den lille tyckte att det här miniträdet behövde ansas!

Dagens soldyrkare: Molly!

Dagens stallhund med öronen UPP och…

NER!

Så härligt med nyklippt häst!

Tröttnar aldrig på synen av en nyharvad bana.

Dagens middag: en supergod högrevsgryta jag gjorde härom dagen!

6 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Han passar perfekt här på Ryhus! Kunde inte fått en bättre gräsklippare….jag menar ponny 🙂 !

   Han är lite ”egen” = stor integritet men jag har bra hand med honom och att han inte rusar fram till vilt främmande människor är bara bra.

   Svara
 1. Elisabet Martinsson

  Haha roligt att du säger ”äcklig bädd”. Kan inte annat än hålla med. Hatar att behöva lämna något ”smuts”.

  Svara
  • Birgitta

   Du är utan tvekan min överman (överkvinna ha ha) vad gäller extremt noggrann mockning men därifrån till att ha bädd….det finns inte på min karta.

   Jag vet att massor av hästägare förordar bädd av olika orsaker men det passar helt enkelt inte mig och har aldrig gjort.

   Jag har på fullt allvar aldrig någonsin ens åkt iväg på en träning/ tävling utan att mocka innan så jag har tveklöst någon djupt liggande aversion mot omockade boxar. Inte konstigt att jag är helt överlycklig för Baltis renlighet även om Vicke inte heller är en gris.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>