Projekt hål-fyllning

Sedan vi flyttade till Ryhus har vi ägnat tid åt allehanda mindre projekt varav ett har varit att fylla igen diverse ojämnheter i marken i trädgården och nedanför stallet.

En del ”hålor” har orsakats av dovhjortar gissar jag; vi hade säkert 10 små men djupa hål i trädgården som efter deras hovar.

Ett mycket större hål blev kvar när vi tog bort en damm på baksidan av trädgården, även detta är igenfyllt med jord och gräsfrön har såtts i.

Eftersom huset genomgick en omfattande renovering innan inflytt ägde också diverse kabeldragningar rum utanför och när dessa var avslutade var marken rejält ”spårig” även efter dessa.

Gödselstacken blev tömd mitt i den värsta lerperioden i våras och även om jag inte såg hur det gick till (det ombesörjdes av de som bodde här tidigare) så såg jag de enormt djupa traktorspåren som blev kvar och som också behövde jämnas ut.

Nu är det mesta slätt och snyggt igen men ett projekt återstår och det är några oförklarliga och djupa, nästan gravliknande hål mellan stallet och hagarna.

På bilden ovan ser ni det största hålet som jag har börjat fylla igen med diverse ogräs, smågrenar, löv och annat som jag krattar ihop då och då.

Detta kommer så klart att förmultna och sjunka ihop i hålet, det förstår jag, men innan jag köper jord tänkte jag passa på och använda hålen till denna form av trädgårdsavfalls-dumpning. När bilden togs har jag redan tömt rätt många (minst 10) skottkärror i hålet och det kan säkert behövas lika många till.

Målet är att ha fått en slät yta till våren så att det blir lättare att klippa hela området och så att hästarna kan gå där utan att trampa ner i hålen om jag väljer att göra likartade provisoriska hagar som jag gjorde i år.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda@linda.se

    Fyll med hästgödsel o toppa med jord. Betydligt billigare ön att fylla m jord. / Linda

    Svara
    • Birgitta

      Det är exakt det jag planerar och håller på med. Men det kommer att ta tid eftersom gödseln förmultnar.Jag kommer att toppa med jord och gräsfrö.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>