Fruktpojken

Jag är uppfostrad med att man inte slänger mat och undviker det om jag kan.

En del rester hamnar i Mollys gap- hon är en perfekt diskmaskin för tallrikar och kastruller.

Nu har det visat sig att även lille B fungerar som en liten….soptunna låter inte så trevligt men ska vi kalla honom mat-medhjälpare 🙂 ?

I somras hade vi lite plommon på ett träd och medan ingen annan i familjen år dessa ”offrade” B sig och slök några varje dag (jag petade ut kärnorna).

En påse fruktmüsli gick samma öde till mötes, B fick några deciliter som godis varje dag tills hela förpackningen var tom. Samma sak med bröd som blivit lite gammalt men inte mögligt- B tog hand om det direkt 🙂 !

Nu har jag provat att ge honom även andra frukter än de äpplen som både han och Vicke har ätit stora mängder av i flera månader och jag kan rapportera att vindruvor och clementiner har käkats upp i ett nafs medan honungsmelon inte vara så populärt.

En riktig fruktpojke till skillnad från sin större, mer bortskämda kamrat som är ganska skeptisk till all frukt utom äpplen och päron!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>