Årets första träning

Idag var det dags för årets första träning efter ett ca 1 ½ månad långt uppehåll pga min och tränarens semestrar.

Idag fokuserade vi på sidvärtsrörelser/ skänkelvikning eftersom jag upplever att Archie KAN göra dessa långt bättre än han ibland VILL. Gossen behöver förstå att jag menar allvar när jag trycker till med den sidförande skänkeln och att man då inte bara lite halvhjärtat kan smyga åt sidan lite lagom oengagerat. Jag tror att poletten ramlade ner till slut men det hänger lika mycket på mig själv; att jag verkligen FÅR IGENOM det jag vill och inte nöjer mig med mindre.

Vi gjorde också ett galoppombyte åt vardera hållet varav bytet från höger till vänster blev ganska bra och bytet från vänster till höger ganska dåligt (så är det nästan alltid).

Birgitta tyckte att travökningarna hade blivit ”lite bättre” vilket var stora ord för att komma från henne :=) och instämde i att galopperna nu är mycket mer ”lika” (för någon månad sedan var det nästan omöjligt att rida i samlad vänster galopp medan det gick hur lätt som helst i högergaloppen).

Ny träning om 1 vecka.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>