Tillbakablickar: hur det gick till när Heron tjänade mer pengar

Under de sista åren som jag hade Heron tjänstgjorde han ibland som mycket välbetald ”svensexe-häst”, dvs hans uppdrag var att låta någon förskrämd blivande brudgum rida några minuter på honom till hans (brudgummens) vänners stora nöje och sin egen fasa ( i alla fall innan han satte sig i sadeln).

Detta var alltså killar som aldrig hade suttit på en häst förut och att mötas av Heron, 173 cm över havet gjorde dom alltid knäsvaga i början.
Men; det härliga var att alla killarna var jättenöjda efteråt!

Jag tror faktiskt att det var mycket Herons STORLEK som gjorde att killarna tyckte att det var så häftigt, karlar har ju alltid trott att storleken har betydelse, eller hur?
Trots att det tex endast skilde 3 cm mellan Décimas och Herons mankhöjd så gav de där extra centimetrarna Heron den pondus som gjorde att killarna blev lite imponerade och jag tror inte alls att Décima hade lockat dom hälften så mycket eftersom hon såg väldigt ”kvinnlig” ut medan Heron å sin sida utstrålade ”I´m a big guy”.

Heron var godheten själv och att rida på honom var hur lätt som helst. Jag kunde alltså låta killar som aldrig ridit förut galoppera på Heron så länge de bara stod i lätt sits och höll sig i manen. Både kompisarna och ryttaren brukade bli mäkta imponerade över detta och en bättre timlön och mer lättförtjänta pengar har jag nog aldrig varit med om :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>