Tillbakablickar: hur det gick till när jag köpte min klippmaskin

Bulvan-köp har väl alla hört talas om fast då kanske när det har handlat om dyra kapitalvaror eller kanske vid fastighetsaffärer. Men hur många har ”tvingats” köpa en klippmaskin genom en bulvan? Tja, undertecknad i alla fall!

Historien går många, många år tillbaka, det hela började det sista året Heron levde.

Vi hade i stallet en hästägarfamilj som alla var mycket trevliga. Pappan i familjen blev till slut lite väl trevlig och många tisslade om att han nog var mer än lovligt förtjust i mig.

Eftersom mannen var en gift 2-barns far och ganska mycket äldre än jag så skrattade jag bort det hela till att börja med. Mamman i familjen var mycket sympatisk och jag ville för allt i världen inte att hon skulle tro att jag på något vis uppmuntrade hennes man.

Då jag en morgon lyssnade av ett telefonmeddelande på min mobil blev jag både förvånad och arg eftersom mannen hade spelat in en hälsning där han sa ungefär ”jag vill bara säga att jag älskar dig”.

Jag fann detta mycket smaklöst och började undvika mannen så mycket jag kunde. Han i sin tur blev oerhört barnslig och sa bland annat då jag träffade min förra sambo ”hoppas det tar slut snart” och liknande omogna kommentarer. Detta sa han till mina vänner, förmodligen eftersom han visste att jag skulle få veta det.

Mannen uttryckte sig också mycket nedsättande när Heron slaktades trots att han väl visste hur mycket hästen hade betytt för mig under så många år.

Efter ett tag sålde familjen sin häst och det tog något år innan de av olika anledningar besökte stallet igen. Jag fick i samband med detta veta att mannen ville sälja en i princip ny klippmaskin som familjen endast använt till sin häst och denna ville jag gärna köpa.

Mannen måste ha anat mitt intresse för han sa till en av mina vänner att han skulle sälja klippmaskinen till ”vem som helst utom Birgitta”.

Eftersom jag inte tänkte låta det faktum att klippmaskinen ägdes av en idiot stoppa mig bad jag en vän agera bulvan och köpa klippmaskinen åt MIG men i SITT namn.

Efter att mannen korsförhört min vän om varför min vän ville köpa klippmaskinen osv var köpet slutligen ett faktum och jag var lycklig ägare till en superfin klippmaskin till ett otroligt förmånligt pris.

Jag har faktiskt inte det minsta dåligt samvete för att vi lurade mannen utan tycker tvärtom att det var rätt åt honom efter allt otrevligt snack från hans sida.

Så kan det gå…..

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>