Djingis Khan, Heroin och hästen som aldrig bajsar!

I förra veckan hörde en läsare av sig till bloggen och nämnde i sammanhanget sin ponny Djingis Khan.
Djingis Khan ägdes innan läsaren köpte honom av ”min” ridskola i några år och under denna period utspelade sig en ganska rolig händelse som jag kom att tänka på och som jag vill delge er.

Vid ett tillfälle kom ett ridskolebarn och frågade var HÄSTARNA Djingis OCH Khan stod. Barnet hade inte förstått att Djingis Khan var EN häst. Kul va?

Mindre kul tyckte jag det var då min Heron kallades HEROIN i ett tävlingsprogram. Mina vänner tyckte det skulle vara desto mer komiskt med en socialarbetare och tillika helnykterist som hade en häst med ett så olämpligt namn. Det tyckte inte jag :=)!

Och på tal om roligheter så fick jag mig verkligen ett gott skratt igår!

En flicka som äger en ponny som står 2 boxar ifrån Archie, Natalie (är väl 9-10 år gammal) frågade mig med väldigt förundrad röst:

”Bajsar ALDRIG din häst?????”.

Natalie hade då reagerat på att trots att hon började mocka långt innan mig så var jag färdig efter 2 minuter och min skottkärra innehöll bara 2 bajshögar. Nathalie fick inte detta att gå ihop då hennes långt mindre ponny producerade avsevärt mer än så :=).

Jag förklarade skrattande för Nathalie att var det något Archie verkligen gjorde så var det att bajsa ganska mycket men att jag mockar på morgonen (2 fulla kärror) och att det jag gör på eftermiddagen bara är att ta bort det som kommit mellan hag-intag och klockan 16.00 (alltid 2 högar).

Det visade sig att Nathalie verkligen hade grunnat på ”mysteriet med den icke-bajsande Archie” men nu fick hon sin förklaring!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Louise Baaz

    Ajdå, kan tänka mig besvikelsen när barnet insåg att det bara rörde sig om en (väldigt liten) häst och inte två 😉

    Kommer ihåg en gång när Fredlund hade sitt fullblod ”Loppan” i vår stallgång och ett gäng barn i sjuårsåldern kom för att klappa hästarna. Loppan hade förutom en namnskylt också en lapp där det stod något i stil med att ”det är ABSOLUT FÖRBJUDET att mata hästen” på boxdörren. Barnen tittade imponerade på den stora fina hästen, missade namnskylten och hade istället en liten diskussion om varför man fått för sig att döpa en häst till ”Absolut förbjudet”, det var väl inget vanligt hästnamn?! 😉

    Svara
  2. Anonymous

    Flyttade hästen till vår ridskola vid nyår och en lördag stod jag och borstade innan vi skulle ut och rida. Flera småtjejjer klappade och frågade frågor om honom iom att han var nyinflyttad. En tjej frågade hur gammal han är och jag svarade -Han är 7 år. Då frågar hon -Slår du han mycket? Jag blev alldeles paff och frågade varför tror hon det? -Jo han har ju märken efter spöt. Fattade ingenting tills polletten ramlade ner för mig. Under hingstbetet som 1åring fick han ett litet skrapsår på låret och under åren när han har vuxit har det blivit större och det har aldrig växt ut något hår där och det är ca 2 x 15 cm.
    Så nu går jag under namnet ”hästplågaren” i stallet!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Archie tycker mycket om att klia baken på kanten av boxgrannens täckeshängare och när han har avslutat en sådan gnuggnings-process är han ofta lite ”randig” eftersom kanten på hängaren är lite spetsig (det är väl det som gör att han kliar sig extra skönt på den).

    Jag har ibland tänkt tanken ”hoppas ingen tror att det är spö-ränder” för begriper man inte bättre så hade man säkert kunnat göra denna tolkning :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>