Dagens tävling…..

…ägde rum hos Trolleholms ryttarförening och fick mig än en gång att inse hur himla fort tiden går.

När jag kom dit kändes det som att jag hade varit där ganska nyligen men jag fick inse att det var mer än 2 år sedan och då med Décima.

Skåneryttarna verkade ha ett uppdämt behov av att tävla trots (eller tack vare?) sommarledigheter för många, till LB:2 hade över 70 ekipage anmält sig och klassen fick delas. Även till flera andra klasser var listan på reserver lång.

Archie skötte sig som vanligt bra men fick inga rosetter med sig hem, varken från LB:2 eller LA:3.

I LB:2 närde jag en förhoppning om att kanske bli 7-8:a (det var 9 placerade om jag minns rätt) men domaren var av en helt annan uppfattning och gav oss mycket lägre poäng (typ 20) än vad vi brukar ha i denna klass. Kritiken bestod i att domaren tyckte att jag skulle ha Archie mer böjd i volterna och hon tyckte dessutom att han hade en ”stram överlinje”. Själv var jag som sagt nöjd och det är ju huvudsaken.

I LA:3 gick det bättre än sist vi red detta program så bara det gjorde mig glad. Skänkelvikningarna på tävling fungerar fortfarande inte men tex serpentinerna och halterna ur galopp var förbättrade.

Efter tävlingen körde jag tillbaka Archie till Yddinge och släppte direkt ut honom till Birk som såg mycket nöjd ut över att få återförenas med sin kompis.

Jag ser med spänning fram emot i vilket tillstånd jag ska finna Archie när jag åker ut för att hämta in dom i kväll. Igår var Archie kliniskt ren på ena halvan av kroppen och fullständigt insmetad med lera på den andra. Som tur var hade jag hästskötaren Lina med mig som fick ge Archie en välbehövlig varmvatten-dusch. Jag hoppas dock att jag slipper göra detsamma idag.

(Gossen var REN!!!! när jag kom 20.00. Tack för det!)

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>