Tillbakablickar: anmäla till dressyrtävling

Tänk vilken skillnad det är på att anmäla sig till en dressyrtävling idag och då jag började tävla för mer än 20 år sedan.

Ännu ett fantastiskt exempel på hur Internet underlättat för så många!

När jag började tävla kunde man bara hitta propositioner i de kalendrar som respektive distrikt gav ut samt i en en gemensam kalender som gavs ut av Ridsportförbundet centralt. Dessa fick man prenumerera på (om man hade råd) eller försöka att lägga vantarna på (för kopiering) hos klubben. Inte sällan var det någon glömsk eller egoistisk medtävlare som ”råkade” ta med kalendern hem från klubben och då stod man där med lång näsa.

Anmälan gjordes på speciella blanketter som man skulle skicka efter (mot betalning givetvis) hos Ridsportförbundet.
Den ekonomiska Birgitta brukade kopiera dessa blanketter trots att det egentligen inte var tillåtet.

Själva anmälan skulle postas och sedan fick man själv gå och vänta på posten eftersom program och ryttarmeddelande skickades denna väg.

Betalningen fixades på posten eller genom post/ bankgiro.

När man väl fått det efterlängtade programmet var man tvungen att ringa och STARTANMÄLA sig, detta skulle oftast göras 2 kvällar innan tävling och då gällde det att inte vara glömsk eller ha andra åtaganden inplanerade!

Avslutningsvis fick man sedan ringa ansvarig för tävlingen IGEN kvällen innan tävling, då för att höra hur den definitiva startlistan såg ut och när man kunde tänkas starta. Fasta starttider fanns INTE för 20 år sedan.

Idag går allt så mycket smidigare med hjälp av Internet! Man kan redan då man anmäler sig kolla av hur många andra som också har anmält sig till samma klasser som en själv och man ser också om det finns risk för bortlottning eller för att klassen inte ska bli av pga för få anmälda.

Man kan hela tiden följa allting via nätet och slipper ringa och störa ansvariga, riskera att inte få tag på rätt person och slippa ta hänsyn till speciella telefontider.

Även betalningen kan göras via nätet.

Sammanfattningsvis måste jag säga att det är mycket smidigare, enklare och billigare att tävla idag, i alla fall om man har tillgång till en dator.

Och det är väl det enda som kan få mig lite fundersam; ridsporten idag förutsätter nästan att man HAR tillgång till dator och vet hur en sådan fungerar!

PS: Om någon läsare minns hur det var att anmäla sig till tävlingar för ännu längre tillbaka sedan (dvs för mer än säg 20 år sedan) så skulle det vara roligt att läsa om detta.

Annars får jag fråga Birgitta vid nästa träningstillfälle. HON har varit med sedan innan jag var född :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>