Dagens tävling

Den enda av 25 bilder tagna med min mans kamera som öht går att visa. Övriga 24 bilder ser ut att föreställa ett flyende ande-väsen, de är extremt suddiga. Tack och lov hade Lina även med sig SIN kamera så förhoppningsvis får ni se annat än bakdelen på Archie om några dagar.

Idag åkte jag och Arch till Vellinge hästsportförening, en av de klubbar som ligger närmast vår (max 15 minuters körväg) och som satsar stort på tävlingsverksamhet. SM i hoppning hölls hos just Vellinge för bara några veckor sedan.

Anläggningen är som sig bör mycket välskött och med TRE ridhus så det finns gott om ridutrymme.

För ovanlighetens skull hade jag min ena hästskötare Lina med mig och även om jag klarar mig utmärkt på egen hand så var det ändå jätteskönt att ha både en hjälpande hand och lite sällskap i bilen. Lina tog även lite kort som jag kommer att publicera så fort jag får dom av henne.

Jag red LB:2 och LA:4, detta var debut i den sistnämnda klassen.

LB:n var väl inte mycket att skriva hem om, en helt acceptabel ritt utan några ”highlights” och vi blev 4:a av 4 placerade, 1 poäng från 3:an (sorry Fido, jag kollade aldrig vad vinnaren hade för procent, själv hade jag 64).

Fick jättefina priser; det märks att detta är en tävlingsklubb som ”satsar”. Dels fick jag ett 4-pack fleecelindor, ett par ridstrumpor och en handkräm och dels en kartong Toffi-fee till mig själv och ett äpple till Arch.
Vinnaren fick ett täcke, 2:an ett ländtäcke och 3:an ett schabrak.

LA:4-debuten var mer än godkänd tycker jag. Fick betyg 6 på båda skänkelvikningarna, en 7: a på den ena bakdelsvändningen och en 4:a på den andra. I den ena förvända galoppen fick jag ett AVBROTT (!!!…vad är detta….sådant händer aldrig MIG :=)) så där blev betyget 4. Summa summarum 61% och jag TROR inte att vi var alltför många poäng/ ekipage från placering (jag åkte innan klassen var slut).

Lite typiskt är det att det inte finns fler LA:4 klasser att rida på lokala tävlingar i mina ”krokar” och jag löser varken regional licens eller åker långväga när det bara återstår 2 månader på säsongen.

När vi inte var färdiga för denna nivån fanns det rätt många tillfällen att rida LA: 4 lokalt men nu är det som sagt slut för i år.

Jag har en stark känsla av att detta program kommer att passa oss PERFEKT när vi har fått ridit det ett par gånger och fått bättre rutin. Programmet, tycker jag, är väldigt lämpligt för ryttare av min sort; vi som inte har några super-gångartshästar men vars ridning kännetecknas av precision och lydnad. Programmet måste verkligen RIDAS, det händer ”grejer” hela tiden och man kan inte bara segla omkring och visa flotta gångarter. Precis som det ska vara tycker jag :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>