Jag rider svår dressyr!

Jag älskar verkligen min man över allt annat men ibland är han bara för rolig/ knäpp.

Som jag kanske redan har nämnt är han fullständig ointresserad av hästar och det tog nog ett halvår efter att jag hade köpt Archie innan min man såg honom IRL.

Décima hade han gjort närmare bekantskaper med; om inte annat då hon agerade förkläde vid våra första ”dejter” (läs mer om detta i inlägg från 15 januari: Tillbakablickar: hur jag träffade min man).

Men även om maken inte har det minsta intresse av att skåda ridning IRL eller besöka varken stall eller hagar så är han ju ändå intresserad av hur det går med ”vår” häst (han började använda detta ”vår” efter att vi gift oss i en naiv tro att Archie genom vår förening numera även tillhör honom- det kan han ju inbilla sig, ha ha).

Jag har inte ägnat någon större möda på att försöka förklara klassindelningarna för honom och således vet min man inte skillnaden på LB eller LA eller vilken klass som är svårare än den andra. När jag tävlar brukar jag i stället tex säga” jag var placerad i den LÄTTARE klassen”.

I förra veckan tog ju Archie en placering i LA och eftersom det var ett tag sedan sist så ringde jag min man och sa att Archie hade fått pris och att det var extra roligt eftersom det var ” i den svårare klassen”.

Senare på kvällen då min man pratar med sin bror i telefon hör jag hur maken stolt säger:”Ja, Birgitta fick pris i SVÅR DRESSYR”.

Det lät väldigt kul men jag hade inte hjärta att korrigera honom, särskilt som brodern vet lika lite om hästar som min man.

Fast det kan ju bli liiite pinsamt om min man börjar gå runt bland tex sina kunder och hävda att ”frugan rider svår dressyr”. Kan bli svårt att förklara om det sedan skulle visa sig att kunderna eller deras respektive är ryttare själva :=).

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna (Bernie)

  Kommer med ett leende i håg den midsommaafton då min sambo lackade ur påbordsgrannensom skröt om sina hästar och högg i med ”Anna är sponsrad av Krafft!” Jag hade min röda Krafft jacka på mig efter som regnet stod som spön i backen.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hi hi…ja, de är för roliga ibland…karlarna…

  Härom veckan var jag och maken ute på vår sedvanliga helgpromenad under vilken vi brukar passera några hagar.

  I en av hagarna går ett sto som är väldigt lik Archie fast med större mage.

  ”Titta! Archies MAMMA” säger jag på SKOJ till min man.

  ”ÄR DET???” svarar han helt förundrat.

  Ehhh näää….

  a)Archie kommer från Borås vilket min man mycket väl vet

  b) Archies mamma är död sedan länge.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>