Underbart god kaloribomb (recept)

Även hästfolk kan behöva vräka i sig onyttigheter ibland eller vad säger ni?

Provade detta recept och det blev bara sååå gott att jag måste dela med mig:

Kladdkaka med After Eight

2,5 dl socker
4 msk kakao
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
50-100g smält margarin
2-3 ägg
8-10 after-eight-ckoklad som bryts ner/klipps itu
fler choklad (hela) att täcka kakan med

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form, gärna med kokos . Blanda allt det torra och häll sedan i äggen och margarinet, blanda väl. Häll till sist i chokladen och ställ in i ugnen. Gräddningstiden beror på formens storlek, kolla den efter 10min. Ser det ”halvdallrigt” ut så lägg after-egihtchoklad över hela kakan och grädda ytterligare 5-10 min.

OBS! Är kakan i för länge blir den för hård och den stelnar/ hårdnar även mer och mer ju längre tid man har den framme.

Servera gärna kakan varm med vispad grädde eller glass!

Tips:
Ät upp HELA kakan omgående då du annars måste stiga upp mitt i natten och avsluta jobbet :=)!,

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hille

  Låter farligt gott, har hört fler som blivit helt saliga i denna kaka. Får prova den nästa gång det är middag hemma hos oss, mig själv har jag tyvärr gett ”godisförbud” tills vidare för att krympa midjemåttet litet. Det är pest! =0)

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Nu var det länge sedan jag gjorde en ”vanlig” kladdkaka (utan After Eight i)men på den tiden det begav sig brukade jag göra DUBBEL sats:

  en del som jag åt upp som SMET och den andra som jag fatiskt ”tillagade” *SKÄMS*

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>